Στις κάλπες χθες οι Ρώσοι της Μαγνησίας

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2018-03-11 15:18:35
Στις κάλπες χθες οι Ρώσοι της Μαγνησίας

Στις κάλπες προσήλθαν χθες οι Ρώσοι, που ζουν στη Μαγνησία και ευρύτερα στην Κεντρική Ελλάδα, ενόψει των προεδρικών εκλογών στη Ρωσία, που θα διεξαχθούν στις 18 Μαρτίου.
Στον Βόλο βρέθηκε χθες και ο μορφωτικός ακόλουθος της Ρωσικής Πρεσβείας Θόδωρος Καλαίντοφ, συνοδευόμενος από τον ακόλουθο της Πρεσβείας κ. Ροτσκόφ.
Οι κάλπες άνοιξαν στις 9 το πρωί, έκλεισαν στις 6 το απόγευμα και ψήφισαν δεκάδες Ρώσοι από όλη την Κεντρική Ελλάδα.
Ο κ. Καλαίντοφ μετέφερε μήνυμα συναδέλφωσης των Ρώσων και Ελλήνων, σημειώνοντας πως «παραδοσιακά η Ελλάδα και η Ρωσία έχουν πολύ στενές σχέσεις και ο μεταξύ τους πολιτικός διάλογος είναι πολύ δυνατός. Πριν δύο χρόνια είχαμε εκδηλώσεις για τη φιλία μεταξύ Ρωσίας και Ελλάδας και είχαν επισκεφθεί την Ελλάδα ο Ρώσος Πρόεδρος κ. Πούτιν και ο Πατριάρχης κ. Κύριλλος. Μας ενώνει η κοινή θρησκεία και ο κοινός πολιτισμός. Άλλωστε η Ελλάδα και η Ρωσία ήταν μαζί στις δύσκολες στιγμές της ιστορίας».

Πρόσθεσε πως «φέτος συμπληρώνονται 190 χρόνια των διπλωματικών σχέσεων Ρωσίας-Ελλάδας και 25 χρόνια στο πλαίσιο του θεμελιώδους συμφώνου φιλίας και συνεργασίας. Επίσης φέτος είναι έτος τουρισμού και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον των Ρώσων για τον θρησκευτικό και πολιτιστικό τουρισμό στην Ελλάδα».
Για τους Ρώσους πολίτες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, η ελπίδα είναι να συνεχιστούν οι καλές μέρες, που περνά η Ρωσία τα τελευταία χρόνια.
Όπως εξήγησε η διευθύντρια του ρωσικού πολιτιστικού Κέντρου Ρους κ. Ίντα Μπαλαμπανίδη «το βιοτικό επίπεδο των Ρώσων πολιτών έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια και ευχόμαστε αυτό να συνεχιστεί. Και, επειδή φέτος είναι χρονιά τουρισμού, περιμένουμε να έρθουν στην Ελλάδα πολλοί Ρώσοι τουρίστες. Εξάλλου σε πολλά ρωσικά τουριστικά πρακτορεία η Ελλάδα είναι πρώτος προορισμός».

Η ίδια γεννήθηκε στη Ρωσία και σε ηλικία 19 χρόνων ήρθε στην Ελλάδα. Ο πατέρας της είναι Έλληνας και η μητέρα της Ρωσίδα. «Ζω και εργάζομαι στον Βόλο. Και για εμάς αυτή η ημέρα των εκλογών, είναι μια γιορτή. Μάλιστα χαιρόμαστε, που ήρθε στον Βόλο η επιτροπή από τη ρωσική πρεσβεία».
Η πρόεδρος του Ελληνορωσικού Πολιτιστικού Συλλόγου Φιλίας και Συνεργασίας Μαγνησίας κ. Ελένη Καρακεζίδη είπε πως «χαιρόμαστε που γίνονται στον Βόλο οι εκλογές για τον νέο πρόεδρο της Ρωσίας και έχουμε την τιμή να έχουν έρθει οι ακόλουθοι της ρωσικής πρεσβείας. Οι συνθήκες διαβίωσης στη Ρωσία έχουν καλυτερέψει και ελπίζουμε να συνεχιστούν».



Ζαγορά Πήλιο