Π.Κουτσάφτης: Μείζον ζήτημα η υδροδότηση ενόψει καλοκαιριού

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2018-04-24 08:59:15

Ως μείζον ζήτημα ενόψει και της τουριστικής περιόδου που έχει ξεκινήσει, χαρακτήρισε το πρόβλημα της υδροδότησης ο Δήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Παναγιώτης Κουτσάφτης, τονίζοντας ότι μπορεί να έχει αποκατασταθεί η σύνδεση με το δίκτυο στο μεγαλύτερο μέρος του Δήμου, ωστόσο η ποσότητα του νερού δεν επαρκεί καθώς από εδώ και πέρα οι ανάγκες θα είναι ιδιαιτέρως αυξημένες λόγω του τουρισμού όπου αναμένονται περίπου 30.000 επισκέπτες να κατακλύσουν το επόμενο διάστημα τα παράλια του Δήμου.
Μιλώντας από το Βόλο όπου βρέθηκε χθες, ο κ. Κουτσάφτης τόνισε πως συνεχίζονται οι προσπάθειες για την αποκατάσταση των ζημιών στο ανατολικό Πήλιο που επλήγη από θεομηνία πριν από περίπου δύο μήνες, τα προβλήματα ωστόσο παραμένουν. Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος «η κυκλοφορία έχει αποκατασταθεί στους περισσότερους δρόμους, υπάρχουν ωστόσο δύο σημεία που αντιμετωπίζουμε δυσκολίες, όπως είναι στο δρόμο προς τον Μυλοπόταμο από την πλευρά της Φακίστρας και στην Τσαγκαράδα όπου γίνονται εντατικές εργασίες.
Ο κ. Κουτσάφτης εκτίμησε ότι υπάρχει μια υποβάθμιση του Δήμου λόγω των ζημιών που έχει υποστεί το οδικό δίκτυο και της πολλής σκόνης που υπάρχει, τονίζοντας την αναγκαιότητα περισσότερων παρεμβάσεων για να αντιμετωπιστεί αυτή η υποβάθμιση.
Παράλληλα εξέφρασε την ελπίδα ότι έως το τέλος Μαΐου θα υπάρξει ένα σημαντικό αποτέλεσμα στις αποκαταστάσεις, εκφράζοντας παράλληλα όμως και τις επιφυλάξεις του γι’ αυτό.
Διονύσης Βαλασσάς: Χρειάζονται σοβαρές παρεμβάσεις στο οδικό δίκτυο
Ως το υπ’ αριθμόν ένα πρόβλημα για την περιοχή της Ζαγοράς, χαρακτήρισε το οδικό δίκτυο που χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων και για την μεταφορά προϊόντων, ο Διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς κ. Διονύσης Βαλασσάς. Μιλώντας από τον Βόλο όπου βρέθηκε για την παρουσίαση του δίτομου έργου με την ιστορία του συνεταιρισμού στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο κ. Βαλασσάς εξέφρασε την ανάγκη για σοβαρές παρεμβάσεις στο οδικό κύκλωμα. Όχι μόνο για την εξυπηρέτηση του συνεταιρισμού αλλά και του τουρισμού και την ανάγκη ασφαλούς προσβασιμότητας των πολιτών. Σύμφωνα με τον διευθυντή του «Ζαγορίν» το κρίσιμο σημείο του δικτύου που χρήζει προσοχής είναι τα 10 τελευταία χιλιόμετρα του δρόμου πριν την είσοδο στη Ζαγορά που είναι αρκετά επιβαρυμένο.



Ζαγορά Πήλιο