H κατανομή ποσών στους Δήμους Μαγνησίας για τα σχολικά κτίρια

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2018-05-26 07:36:30
H κατανομή ποσών στους Δήμους Μαγνησίας για τα σχολικά κτίρια

Συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών κ. Πάνο Σουρλέτη είχε στο γραφείο του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός. Στη συνάντηση, συζητήθηκαν θέματα λειτουργίας των Περιφερειών, ενώ ο κ. Κ. Αγοραστός ενημέρωσε τον υπουργό για τα έργα και τις δράσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν ακόμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νίκος Παπαδόπουλος, ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Γρηγόρης Παπαχαραλάμπους, οι αντιπεριφερειάρχες κ.κ. Γιώργος Λαδόπουλος και Απόστολος Μπέμπης κ.ά.
Στο μεταξύ, με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών Π. Σκουρλέτη, αποφασίστηκε η κατανομή από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους , ποσού 30.000.000 ευρώ στους Δήμους της χώρας, αποκλειστικά για δράσεις επισκευής και συντήρησης σχολικών κτιρίων.

Στους Δήμους της Μαγνησίας, θα κατανεμηθούν τα εξής ποσά:
Στο Δήμο Αλμυρού, 57.450 ευρώ, στον Δήμο Αλοννήσου 4.950 ευρώ, στον Δήμο Βόλου 433.200 ευρώ, στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου 14.100 ευρώ, στον Δήμο Νοτίου Πηλίου 22.200 ευρώ, στον Δήμο Ρ. Φεραίου 28.650 ευρώ, στον Δήμο Σκιάθου 19.350 ευρώ και στον Δήμο Σκοπέλου 14.100 ευρώ.
Επισημαίνεται, ότι η κατανομή γίνεται με κριτήρια τον αριθμό των τμημάτων των σχολείων κατά 30% και τον αριθμό των μαθητών κατά 70%, σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα διαθέσιμα στοιχεία της «Ελληνικής Στατιστικής Αρχής».
Τα ποσά, θα αποδοθούν στους Δήμους, με χρηματική εντολή του υπουργείου προς το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ενώ τυχόν αδιάθετα ποσά, δύναται να διατεθούν για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών κτιρίων για το επόμενο έτος.



Ζαγορά Πήλιο