Μήνυμα του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτη με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την ανάληψη των καθηκόντων του

Όλα τα νέα
volospress.gr
2018-09-05 06:30:50

Συμπληρώθηκαν ήδη τέσσερα χρόνια Δημοτικής θητείας και συνεχίζουμε προς το 2019 με ανεξάντλητη διάθεση αλλά και με συναίσθηση της ευθύνης σε μια αχαρτογράφητη μεταμνημονιακή Ελλάδα.

Στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, από την πρώτη ημέρα ανάληψης της διοίκησης, μέσα στη δίνη της πρωτόγνωρης κρίσης, θέσαμε ύψιστη αποστολή να κρατήσουμε όρθια την περιοχή μας, ζωντανή την κοινωνία μας.

Χωρίς να διαθέτουμε θεσμική θωράκιση, οικονομική αυτοτέλεια και διοικητικά – οικονομικά μέσα, δώσαμε έναν σκληρό αγώνα με τις λιγότερες δυνατές απώλειες για το κοινωνικό σώμα, εξασφαλίζοντας επιπλέον και μια κανονικότητα στην καθημερινή ζωή του δημότη μας.

Αξιοποιήσαμε χρηματοδοτικά προγράμματα, αναζητήσαμε επιπλέον πόρους, προκειμένου να αποτελέσουν έναν σημαντικό οικονομικό και κοινωνικό πολλαπλασιαστή.

Ενεργοποιήσαμε και ενώσαμε τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου μας σε  έναν Δήμο ανοιχτό και δημοκρατικό, έναν Δήμο αγωνιστή και πρωτεργάτη της κοινωνικής αλληλεγγύης, έναν Δήμο της δράσης και του αποτελέσματος.

Μετρηθήκαμε φέτος και με ακραία καιρικά φαινόμενα, με στοιχεία απρόβλεπτα που απείλησαν ζωές, περιουσίες, την τοπική οικονομία, το μοναδικό φυσικό περιβάλλον μας.

Ορθώσαμε τοιχία ανάταξης, επουλώσαμε άμεσα βαθιές πληγές κι ενισχύσαμε συνέργειες σε μια μοναδική προσπάθεια, σε έναν άθλο απέναντι στις καταστροφές, στον χρόνο και σε διοικητικές αγκυλώσεις.

Κεφαλαιοποιήσαμε σημαντικές εμπειρίες, εμπνεύσαμε πλατιές συνεργασίες και είμαστε σήμερα εδώ, πιο δυνατοί, μακριά από άγονους διχασμούς, έτοιμοι για νέες προκλήσεις.

Δουλεύουμε σωστά πάμε μπροστά…

The post Μήνυμα του Δημάρχου Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παν. Κουτσάφτη με αφορμή τη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από την ανάληψη των καθηκόντων του appeared first on Volos Press.



Ζαγορά Πήλιο