Η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς Μουρεσίου για τη μη λειτουργία των σχολείων

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2019-01-11 20:28:42

Ανακοίνωση με την οποία καταδικάζει το γεγονός της μη λειτουργίας των Σχολικών Μονάδων της περιοχής, εξέδωσε η παράταξη Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς – Μουρεσίου, καταγγέλλοντας την Δημοτική Αρχή για την αδυναμία της, όπως αναφέρει, να διασφαλίσει την ασφαλή πρόσβαση σε αυτά στους μαθητές. Παράλληλα καταφέρεται και κατά της Περιφέρειας Θεσσαλίας χαρακτηρίζοντας τη διοίκησή της ανεπαρκή να διατηρήσει το εθνικό δίκτυο λειτουργικό και ζητά ευθύνες για τις εκατοντάδες χαμένες διδακτικές ώρες.

Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην ανακοίνωση:

Η Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς Μουρεσίου καταδικάζει το γεγονός της μη λειτουργίας των σχολικών μονάδων του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου για τέταρτη συνεχόμενη μέρα μετά τις σχολικές διακοπές.
Η πραγματικότητα δείχνει πως 9 μέρες μετά το χιονιά και με νοτιάδες τις τελευταίες μέρες η Δημοτική Αρχή δείχνει ανήμπορη να καθαρίσει την πρόσβαση προς τα σχολεία του Δήμου μας ενώ αυτό έπρεπε να είναι προτεραιότητα.

Επίσης η ανεπάρκεια της Περιφέρειας Θεσσαλίας στο να διατηρήσει το εθνικό κύκλωμα λειτουργικό αποδεικνύεται από το γεγονός πως ακόμη και σήμερα Παρασκευή 11.01.2019 το υπεραστικό ΚΤΕΛ Μαγνησίας δεν πραγματοποιεί κανένα δρομολόγιο προς Ζαγορά, και φυσικά κανένα δρομολόγιο για τη μεταφορά μαθητών, ενώ επίσης τα εκχιονιστικά μηχανήματα κατά μήκος του εθνικού και επαρχιακού δικτύου έχουν σταματήσει τον αποχιονισμό εδώ και μέρες.

Ποιος ευθύνεται για τις εκατοντάδες χαμένες διδακτικές ώρες των μαθητών; Και κυρίως των μαθητών που προετοιμάζονται για την εισαγωγή τους στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση;
Να υπενθυμίσουμε πως σε παλαιότερη κατάληψη των Γυμνασίων- Λυκείων της περιοχής μας για το θέμα του δρόμου, υπήρχε ο εκβιασμός, απειλές και τρομοκρατία να σταματήσει η κατάληψη για να μη χάνονται διδακτικές ώρες.

Καλούμε τους συνδημότες μας να μην επιτρέψουν την υποβάθμιση της εκπαίδευσης μέσω της μη λειτουργίας των σχολείων και να απαιτούμε:
• Άμεση επαναλειτουργία όλων των σχολείων.
• Να καθαριστούν οι αυλές και να ζεσταθούν ΟΛΑ σχολεία από τα χιόνια άμεσα. (πριν την έναρξη των μαθημάτων)
• Να αποχιονιστεί πλήρως η εθνική οδός Βόλου Ζαγοράς Τσαγκαράδας ώστε να πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια του ΚΤΕΛ Μαγνησίας με ασφάλεια, τα οποία μεταφέρουν μαθητές.
• Να πραγματοποιηθούν όλα τα απαραίτητα τεχνικά έργα στο οδικό δίκτυο για την ασφαλή μεταφορά των μαθητών.

Υπενθυμίζουμε δύο φωτογραφίες από παλιότερη κινητοποίηση μαθητών και γονιών για την απαράδεκτη και επικίνδυνη κατάσταση του οδικού δικτύου.



Ζαγορά Πήλιο