Κλεμμένα πολυτελή οχήματα εντοπίστηκαν στο τελωνείο Πειραιά – Εξιχνίαση δολοφονίας (video)

Όλα τα νέα
ert.gr
2019-06-10 11:02:35
Κλεμμένα πολυτελή οχήματα εντοπίστηκαν στο τελωνείο Πειραιά – Εξιχνίαση δολοφονίας (video)

Τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα τα οποία είχαν κλαπεί στην Ιταλία εντόπισαν οι αρχές στο τελωνείο του Πειραιά. Εξιχνιάστηκε δολοφονία 80χρονης που είχε σημειωθεί τον περασμένο Νοέμβριο στον Πειραιά.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της ΕΡΤ, οι αρχές εντόπισαν μέσα σε κοντέινερ στο τελωνείο του Πειραιά, τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα των οποίων η αξία ξεπερνάει τις 600.000 ευρώ.

Τα αυτοκίνητα ήταν κλεμμένα από την Ιταλία και τελικός τους προορισμός ήταν η Λιβύη.

Οι ελληνικές αρχές εντόπισαν αρχικά από το GPS ένα πανάκριβο τζιπ και στη συνέχεια από την έρευνα βρήκαν μέσα σε εμπορευματοκιβώτια, ακόμη ένα τζιπ και δύο πολυτελή αυτοκίνητα.

Την έρευνα έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Ιδιοκτησίας της Ασφάλειας Αττικής, που συνεργάζεται στενά με την ιταλική αστυνομία, ώστε να εντοπιστούν οι κλέφτες των οχημάτων, αλλά και οι παραλήπτες τους στη Λιβύη.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζουν είναι τα οχήματα να κατέληγαν σε μέλη του Ισλαμικού Κράτους.

Εξιχνίαση δολοφονίας

Στην εξιχνίαση της δολοφονίας 80χρονης, που είχε σημειωθεί τον περασμένο Νοέμβριο στον Πειραιά, προχώρησαν οι αρχές. Κίνητρο των δραστών ήταν η ληστεία.

Οι δράστες μπήκαν από την μπαλκονόπορτα στο διαμέρισμα της ηλικιωμένης, και όταν το θύμα έβαλε τις φωνές την τραυμάτισαν σοβαρά.

Η 80χρονη μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, όπου μετά από λίγες ώρες, άφησε την τελευταία της πνοή.

Συνελήφθησαν ένας 40χρονος Έλληνας και μια 39χρονη από την Βουλγαρία. Αναζητείται ένας 44χρονος Έλληνας, φυσικός αυτουργός της δολοφονίας και γείτονας της ηλικιωμένης.

Ρεπορτάζ: Γ. Γεραφέντης
Πηγή: ΕΡΤ1

www.ert.gr



Ζαγορά Πήλιο