Ξεμπλοκάρουν επενδύσεις στη Μαγνησία, δρομολογούνται νέες – Δύο νέες προτάσεις χρηματοδότησης

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2019-08-13 09:55:33

Δύο νέες επενδύσεις, στον Αλμυρό και στα Χάνια, δρομολογούνται στη Μαγνησία και οι προτάσεις για τη χρηματοδότησή τους θα υποβληθούν στο υπουργείο Τουρισμού. Την ίδια ώρα, φαίνεται πως έχει «ξεμπλοκάρει» η επένδυση στη νησίδα Αλατάς αλλά και η επένδυση στις Νηές, αφού λύθηκε το πρόβλημα με το ιδιοκτησιακό καθεστώς που «πάγωνε» την επένδυση από το 2010.
Η επένδυση στον Αλμυρό, που αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα, αφορά έκταση 60 στρεμμάτων και θα κατατεθεί πρόταση χρηματοδότησης στο υπουργείο. «Η πρόταση προχωρά με τη διαμεσολάβησή μου» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιπεριφερειάρχης χωρικού σχεδιασμού Κώστας Χαλέβας τονίζοντας πως η Περιφέρεια Θεσσαλίας συμβάλει στην κατεύθυνση της στήριξης των επενδυτών προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. Η «ταυτότητα» της επένδυσης παραμένει άγνωστη και αναμένεται να ανακοινωθεί μετά την έγκριση χρηματοδότησης.
Η άλλη επένδυση αφορά μεγάλη έκταση των προσκόπων στα Χάνια όπου κινούνται οι διαδικασίες για να χρηματοδοτηθεί καθώς αποτελεί μια εναλλακτική μορφή τουρισμού.
«Δεδομένου ότι υπάρχει αυτό το κάμπινγκ στα Χάνια συζητάμε με τους εφόρους και τους υπευθύνους για να καταθέσουμε πρόταση στο υπουργείο Τουρισμού για τη χρηματοδότησή της» ανέφερε στη «Θ» ο κ. Χαλέβας.

Στόχος είναι η δημιουργία ενός κάμπινγκ ευρωπαϊκών προδιαγραφών που θα προσελκύσει προσκόπους από όλη την Ευρώπη.
Την ίδια στιγμή, φαίνεται πως έχει «ξεμπλοκάρει» η επένδυση στον Αλατά, για την οποία υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Κύπριους επενδυτές, μετά τη θετική γνωμοδότηση του Συμβουλίου Πολεοδομικών Θεμάτων και Αμφισβητήσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την έγκριση του Σχεδίου Οικιστικής Οργάνωσης Ανοιχτών Πόλεων Τρικερίου.
Οι επενδύσεις του ΕΣΠΑ είναι αποτρεπτικές στο Πήλιο καθώς με απόφαση του ΣτΕ απαγορεύεται η οικοδόμηση δεύτερης οικοδομής στο ίδιο οικόπεδο. Αντί για το αρχικό πλάνο που προέβλεπε την κατασκευή resort, η επένδυση πλέον θα αφορά στην κατασκευή συγκροτήματος πολυτελών κατοικιών προς εκμετάλλευση.

«Στο Πήλιο υπάρχει το απαγορευτικό της απόφασης του ΣτΕ και από τις προτεραιότητες που θα έχω στην καινούργια θητεία μου είναι η εξεύρεση λύσης για την απόφαση αυτή, που απομακρύνει τους επενδυτές» δήλωσε ο κ. Χαλέβας επισημαίνοντας πως ενημέρωσε και τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για το θέμα κατά την επίσκεψή του στον Βόλο.
Μάλιστα ο κ. Χαλέβας θα συναντηθεί με την Αναπτυξιακή Πηλίου καθώς, λόγω της απόφασης δεν μπορούν οι επενδυτές να ενταχθούν στο πρόγραμμα Leader. Για το ίδιο θέμα θα συναντηθεί και με την πρόεδρο του ΤΕΕ Μαγνησίας κ. Νάνσυ Καπούλα.
«Η επένδυση στον Αλατά θα προχωρήσει με πολυτελείς κατοικίες ενώ τον Σεπτέμβριο θα έχω επικοινωνία με τον έναν από τους δύο επενδυτές στην Κύπρο, που διατηρεί επιχειρήσεις στη Λευκωσία, ενώ κατάγεται από τη Λάρνακα» πρόσθεσε.
Στις Νηές, όπως δήλωσε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης, εγκρίθηκε από την Περιφέρεια η μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων για την επένδυση. Επισήμανε μάλιστα πως για να λειτουργήσει προς θετική κατεύθυνση το αεροδρόμιο Ν.Αγχιάλου πρέπει να γίνουν τέτοιες επενδύσεις.



Ζαγορά Πήλιο