Μέτρα ανακούφισης επιχειρήσεων από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου

Όλα τα νέα
volospress.gr
2020-05-09 19:03:59

Την στήριξη της επιχειρηματικότητας με τη λήψη μέτρων ανακουφιστικού χαρακτήρα σε πρώτη φάση, αποτυπώνουν οι αποφάσεις που έλαβε ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου.
Ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης επισημαίνει πως η συμπαράσταση της Δημοτικής Αρχής στον δύσκολο αγώνα επιβίωσης των επιχειρήσεων, δεν περιορίζεται σε εφαρμογή μέτρων τα οποία έχει νομοθετήσει η Κυβέρνηση για τον περιορισμό των συνεπειών από την πανδημία.
“Με συνεργασίες μέσα στην κρίση της πανδημίας, διαμορφώνουμε τις συνθήκες για να παραμείνει ζωντανή η επιχειρηματικότητα, με κοινωνική συνοχή και ισχυρές αντοχές.
Στέλνουμε το μήνυμα και στους καταστηματάρχες, τις επιχειρήσεις, τους επαγγελματίες πως η Δημοτική Αρχή, βρίσκεται και σε αυτή τη δοκιμασία δίπλα τους.
Στην πρώτη γραμμή με αντίπαλο πρωτοφανείς καταστροφές από ακραία καιρικά φαινόμενα, καταφέραμε όλοι μαζί να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία.
Με την ίδια ανεξάντλητη θέληση, συνεχίζουμε και στη μάχη με τον κορονοϊό και τις συνέπειές του στην οικονομία και την κοινωνία.
Μπορούμε στα δύσκολα και θα δώσουμε έναν ακόμη αγώνα, ενώνοντας όλες τις δυνάμεις.
Στο Δημοτικό Συμβούλιο ομόφωνα αποφασίσαμε την απαλλαγή των τελών καθαριότητας και φωτισμού για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορονοϊού CONID 19.
Επίσης την απαλλαγή τελών κοινοχρήστων χώρων για τις επιχειρήσεις που διακόπτουν ή περιορίζουν υποχρεωτικά τη λειτουργία τους, λόγω των μέτρων αποτροπής της διάδοσης του κορονοϊού CONID 19 και δεν κάνουν χρήση παραχωρημένου κοινοχρήστου χώρου.
Δεν μένουμε όμως μόνο σε αυτές τις αποφάσεις.
Εκτιμούμε κάθε μέρα τις συνέπειες της κρίσης, εξετάζουμε προτάσεις όπως παρουσιάζονται και από τις υπόλοιπες παρατάξεις στο Δημοτικό Συμβούλιο, σχεδιάζουμε δράσεις και διεκδικούμε από την Πολιτεία πόρους για στοχευμένες ενέργειες.
Σταδιακά, ξεδιπλώνουμε το σχέδιό μας με όρους οικονομικής βιωσιμότητας και θα είμαστε σε διαρκή εκτίμηση και αξιολόγηση των παρεμβάσεων”, κατέληξε ο κ. Κουτσάφτης.


 

 

The post Μέτρα ανακούφισης επιχειρήσεων από τον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου appeared first on Volos Press.



Ζαγορά Πήλιο