Συναυλία στη Ζαγορά με διεθνούς φήμης σολίστ

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2016-07-24 18:08:13
Συναυλία στη Ζαγορά με διεθνούς φήμης σολίστ

Συναυλία με μία πλειάδα διεθνώς καταξιωμένων μουσικών διοργανώνεται στο πλαίσιο του PelionFestival στη Ζαγορά, αύριο Δευτέρα 25 Ιουλίου και ώρα 20.30, στο 1ο Δημοτικό Σχολείο Ζαγοράς, με ένα ευρύ ρεπερτόριο.
Στη συναυλία θα εμφανιστούν οι καθηγητές που θα διδάξουν στα σεμινάρια του Φεστιβάλ και, συγκεκριμένα, η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Split, A. Domancic, φλάουτο, ο Καναδός καθηγητής στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας και παγκόσμια γνωστός ως σολίστ, D. Gauthier, σαξόφωνο, η Γιαπωνέζα σολίστ και καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Κολωνίας, Jang Eu Bae, πιάνο, η απόφοιτος του Ιονίου Πανεπιστημίου και του Κρατικού Ωδείου Θεσσαλονίκης, Α. Αναστασίου, πιάνο, ο καθηγητής βιολοντσέλου στο Δημοτικό Ωδείο Βόλου και σε άλλα ωδεία της περιοχής, Θ. Βαγενάς, η σολίστ, συνοδός πνευστών οργάνων στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και καθηγήτρια σε ωδεία της πόλης, Ε. Βενιωτά, πιάνο, ο εξάρχων στα δεύτερα βιολιά της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών, σολίστ και καθηγητής σε ωδεία της Αθήνας, Α. Γραμματικόπουλος, βιολί, ο καλλιτεχνικός συν-διευθυντής του Φεστιβάλ, σολίστ και μεταπτυχιακός σπουδαστής στο Πανεπιστήμιο του Munster, Δ. Καραγιαννακίδης, βιολοντσέλο, η σολίστ και διεθνώς γνωστή σοπράνο Σ. Κυανίδου, τραγούδι, ο καθηγητής σε ωδεία της Αθήνας και σολίστ Α. Λιακάκης, βιολοντσέλο, ο σολίστ και καθηγητής στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης και σε άλλα ωδεία της πόλης, Γ. Λυγερίδης, σαξόφωνο, ο σολίστ και εξάρχων στα βιολοντσέλα της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης, Β. Σαΐτης, βιολοντσέλο, και η καλλιτεχνική συν-διευθύντρια του Φεστιβάλ, σολίστ και καθηγήτρια στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, Ζ. Σαμσαρέλου, πιάνο.
Το πρόγραμμα που θα ερμηνεύσουν οι καλλιτέχνες περιλαμβάνει έργα του κλασικού ρεπερτορίου, αλλά και tangos και μουσική τζαζ, των συνθετών: J. Brahms, S. Prokofieff, D. Schostakovich, E. Ysaye, G. Hue, E. Granados. G. Verdi, B. Cokroft, Ευ. Κοκκόρη και Κ. Γιαννίδη.
Το πρόγραμμα εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, που θα διαρκέσει έως τις 31 Ιουλίου, περιλαμβάνει καθημερινές συναυλίες και δρώμενα στη Ζαγορά, Τσαγκαράδα και Κισσό.
Η είσοδος είναι ελεύθερη σε όλες τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.
Περισσότερες πληροφορίες, στην ιστοσελίδα www.pelionfestival.gr, στο /> ή στο τηλέφωνο 6977088140.



Ζαγορά Πήλιο