«Όχι» στη συγχώνευση των Υποθηκοφυλακείων Ζαγοράς και Μηλεών με το Υποθηκοφυλακείο Βόλου

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2016-07-07 11:22:15
«Όχι» στη συγχώνευση των Υποθηκοφυλακείων Ζαγοράς και Μηλεών με το Υποθηκοφυλακείο Βόλου

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για τη σχεδιαζόμενη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, μεταφορά και συγχώνευση των Υποθηκοφυλακείων Ζαγοράς και Μηλεών με το Υποθηκοφυλακείο Βόλου, εξέδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο Ζαγοράς – Μουρεσίου κατά τη συνεδρίαση της περασμένης Τρίτης 5 Ιουλίου.

Όπως, ειδικότερα, επισημαίνεται στο ψήφισμα:

Το Δημοτικό Συμβούλιο, διαμαρτύρεται και εκφράζει την πλήρη αντίθεσή του στην προωθούμενη νομοθετική πρωτοβουλία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, η οποία αφορά τη συγχώνευση και μεταφορά των Υποθηκοφυλακείων Ζαγοράς και Μηλεών στο Υποθηκοφυλακείο Βόλου και ζητά την άμεση απόσυρση της σχετικής διάταξης του υπό διαβούλευση νομοσχεδίου.

Η εν λόγω νομοθετική πρωτοβουλία, θα στερήσει την περιοχή μας από την ύπαρξη μιας ακόμη νευραλγικής σημασίας κρατικής υπηρεσίας. Η δυσμενής αυτή εξέλιξη έρχεται σε συνέχεια της προσπάθειας υποβάθμισης και κατάργησης του Αστυνομικού Σταθμού Ζαγοράς, της κατάργησης του Αστυνομικού Σταθμού Τσαγκαράδας, του ΙΚΑ Ζαγοράς, του ΟΤΕ Ζαγοράς, του Ειρηνοδικείου Ζαγοράς και του Ειρηνοδικείου Μηλεών, τα οποία ταυτόχρονα λειτουργούσαν και ως Πταισματοδικεία Ζαγοράς και Μηλεών, αλλά και ως μεταβατικά Μονομελή Πλημμελειοδικεία Ζαγοράς και Μηλεών. Ο Δήμος μας, αν και έχει χαρακτηριστεί ορεινός και μειονεκτικός, όντας ο μοναδικός στο νομό μας, με δικαίωμα απόλαυσης ιδιαίτερης μεταχείρισης και προνομίων από το κράτος, βάσει νόμου, εντούτοις το μόνο που απολαμβάνει είναι η συνεχής υποβάθμιση και απομάκρυνση και των τελευταίων εναπομεινάντων κρατικών υπηρεσιών. Το γεγονός δε αυτό προκαλεί τεράστια προβλήματα, τόσο και κυρίως στους δημότες μας, οι οποίοι θα πρέπει να μετακινούνται στην πρωτεύουσα του νομού, διανύοντας απόσταση 2 ωρών, σε ένα κατεστραμμένο και άκρως επικίνδυνο, ορεινό και πεπαλαιωμένο δίκτυο για την εξυπηρέτησή τους, όσο και στους οργανισμούς που εδρεύουν στο Δήμο μας (Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, Αγροτικός Συνεταιρισμός, τουριστικές επιχειρήσεις κλπ.).

Καλούμε τους εκπροσώπους του νομού στο Κοινοβούλιο, να υποστηρίξουν το παρόν αίτημα του Δήμου μας.

Το παρόν να κοινοποιηθεί στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, στην Υφυπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη και στους κ.κ. Βουλευτές του Ν. Μαγνησίας.Ζαγορά Πήλιο