Επίσκεψη φοιτητών του τμήματος Μηχανικών Ποδεοδομίας στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2015-11-13 09:01:28
Επίσκεψη φοιτητών του τμήματος Μηχανικών Ποδεοδομίας στο Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου

Επίσκεψη πραγματοποίησαν χθες στην έδρα του Δήμου στη Ζαγορά, οι φοιτητές του 4ου έτους του Τμήματος Μηχανικών, Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Η επίσκεψη έγινε στα πλαίσια του μαθήματος Στούντιο Πολεοδομίας 2Α: Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια, με υπεύθυνο καθηγητή τον κ. Οικονόμου Δημήτριο, λόγω της εγγύτητας αλλά και για το ενδιαφέρον που παρουσιάζει η περιοχή του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου.
Οι φοιτητές αφού επισκέφθηκαν διάφορα σημεία της Ζαγοράς, για μια πρώτη καταγραφή στη συνέχεια συγκεντρωθήκαν στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημαρχείο, όπου τους υποδέχθηκε ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης.

Μετά από ένα σύντομο χαιρετισμό, ο Δήμαρχος έκανε μία ιστορική αναδρομή της περιοχής και στη συνέχεια ο κ. Παναγιώτης Πανταζής του ερευνητικού προσωπικού του ανωτέρω Τμήματος έκανε μία ενημέρωση σχετικά με τα Γενικά Πολεοδομικά Σχέδια και το μάθημα των φοιτητών.
Ο εκπρόσωπος της σύμπραξης των μελετητών κ. Χρήστος Κουτάκος παρουσίασε την μελέτη του ΓΠΣ Ζαγοράς και έδωσε απαντήσεις – διευκρινίσεις στα ερωτήματα των φοιτητών.
Απόψεις εξέθεσαν και ο επίκουρος καθηγητής κ. Νίκος Τριανταφυλλόπουλος, ο επίκουρος καθηγητής κ. Κουσιδώνης Χρήστος, η διδάσκουσα κ. Αντωνίου Έφη, η κ. Σαμαρίνα Άννα του ερευνητικού προσωπικού και η κ. Τράμπα Νατάσα ΕΔΙΠ, του ανωτέρω Τμήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.
Ακολούθησε εκτενής συζήτηση επί του θέματος, μεταξύ των παραβρισκόμενων.
Παρόντες στην συζήτηση ήταν επίσης ο Πρόεδρος του Δ.Σ. κ. Δημ. Χιώτης, ο Αντιδήμαρχος κ. Απόστολος Κοντογιώργος, και ο Δημοτικός Σύμβουλος κ. Βασίλειος Ρεπανίδης.



Ζαγορά Πήλιο