Ζ. Μακρή: «200.000 € στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου για την «ΑΘΗΝΑ»

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2021-11-01 16:18:25

Εξαιρετικά, συνεπής στην, από 18 Οκτωβρίου 2021, δέσμευσή του, προς την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτή Ν. Μαγνησίας κ. Ζέττα Μ. Μακρή ήταν ο Αναπληρωτής Υπουργός Εσωτερικών κ. Στέλιος Πέτσας, ο οποίος την ενημέρωσε, σήμερα, Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021, για την έγκριση χρηματοδότησης του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου με το ποσό των 200.000€ στο πλαίσιο του προγράμματος πρόληψης και αντιμετώπισης ζημιών και καταστροφών που προκαλούνται από θεομηνίες στους ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού της Χώρας (ΣΑΕ 2003ΣΕ05500005).

Συγκεκριμένα, η κ. Μακρή, στην προγραμματισμένη συνάντησή της με τον κ. Πέτσα, την Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2021, συζήτησε, εκτενώς και αναλυτικά, μαζί με τον Δήμαρχο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Παναγιώτη Κουτσάφτη, για την έκταση των ζημιών και το εύρος των καταστροφών σε κάποιες οικίες στους οικισμούς, που έχουν ανακηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, καθώς και στο αγροτικό οδικό δίκτυο, που προκάλεσε η πρόσφατη κακοκαιρία «ΑΘΗΝΑ» στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου, όπως, επίσης, και για την διαχείριση αυτών την επόμενη ημέρα.
Η κ. Μακρή, αφού ευχαρίστησε, θερμά, τον Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών για την έμπρακτη και ταχύτατη αντίδρασή του στο άμεσο αίτημα του πληγέντος Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, δήλωσε εξαιρετικά ικανοποιημένη από την εξέλιξη αυτή αλλά και βεβαία ότι εξίσου θετική κατάληξη θα έχουν και οι υπόλοιπες δεσμεύσεις του κ. Πέτσα, που αφορούν τόσο στην βελτίωση του αγροτικού δικτύου οδοποιίας, όσο και στην αναβάθμιση της ύδρευσης – άρδευση της δημοτικής ενότητας Μουρεσίου και του βιολογικού καθαρισμού. Τέτοιου τύπου μεγάλα έργα αναβάθμισης των υποδομών, τα οποία δρομολογούνται με συστηματικές και συντονισμένες παρεμβάσεις, υποστηρίζουν τον πρωτογενή τομέα ενώ βελτιώνουν, συνεχώς, τις συνθήκες για την ανάκαμψη της αγροτικής οικονομίας και της ανάπτυξης.



Ζαγορά Πήλιο