Στη Ζαγορά το ερχόμενο Σάββατο ο υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2016-08-29 08:53:34
Στη Ζαγορά το ερχόμενο Σάββατο ο υπουργός Αγρ. Ανάπτυξης
Τη σύγκληση σύσκεψης όλων των εμπλεκόμενων αγροτικών φορέων με την αγροτική ανάπτυξη, προκειμένου να κατατεθούν συγκεκριμένες προτάσεις με αφορμή την έλευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελου Αποστόλου ζήτησε η μείζονα αντιπολίτευση στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Ζαγοράς-Μουρεσίου.
Μετά από πέντε χρόνια υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα επισκεφθεί την περιοχή της Ζαγοράς το ερχόμενο Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου με αφορμή τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς.
Στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου η μείζονα αντιπολίτευση μέσω του δημοτικού συμβούλου κ. Λάσκου τόνισε την ανάγκη πραγματοποίησης μιας συνεδρίασης με τη συμμετοχή ομάδων παραγωγών, αγροτικών συλλόγων και του Συνεταιρισμού, προκειμένου να κατατεθούν προτάσεις και να διαμορφωθεί ένα υπόμνημα για την αγροτική ανάπτυξη στο Ανατολικό Πήλιο. Το υπόμνημα αυτό θα μπορούσε να κατατεθεί στον υπουργό κ. Αποστόλου που έρχεται στη Ζαγορά το ερχόμενο Σάββατο και θα πραγματοποιήσει ομιλία στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου στις 11 το πρωί.
Από την πλευρά της η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Μαρία Σαμαρά τόνισε πως «η έλευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης για τα 100 χρόνια του Συνεταιρισμού είναι μια πολύ καλή ευκαιρία για τον αγροτικό κόσμο της περιοχής, ώστε να θέσει τα ζητήματα που τον απασχολούν και να υποβάλει συγκεκριμένες προτάσεις. Γι’ αυτό και θα έπρεπε να γίνει μια σύγκληση φορέων ώστε να καταλήξουν σε ένα υπόμνημα που θα δοθεί στον υπουργό. Στο Ανατολικό Πήλιο υπάρχουν οι μηλοπαραγωγοί, αλλά και οι καστανοπαραγωγοί, οι ανθοκόμοι, οι αχλαδοπαραγωγοί, ακόμη και οι ελαιοπαραγωγοί».
Η  συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου αφορούσε στην τοποθέτηση ορίων δημοτικών δασών σε σύγχρονο χαρτογραφικό υπόβαθρο και εξάρτηση από το Εθνικό Γεωδιαιτικό Σύστημα Αναφοράς 1987 (ΕΓΣΑ ’87).
Η συνεδρίαση έγινε με το χαρακτήρα του κατεπείγοντος προκειμένου να ολοκληρωθεί η διαδικασία έγκρισης των διαχειριστικών μελετών του δημοτικού δάσους από το αρμόδιο Δασαρχείο Βόλου.
Διάθεση καυσόξυλων
Από τον Δήμο ανακοινώθηκε πως όσοι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Μουρεσίου ενδιαφέρονται να προμηθευτούν καυσόξυλα για την κάλυψη των ατομικών αναγκών μπορούν να δηλώσουν ποσότητα έως τη Δευτέρα 29 Αυγούστου στη Δημοτική Ενότητα Μουρεσίου (πρώην Δημαρχείο Τσαγκαράδας) εργάσιμες ώρες.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορούν να καλούν στα τηλέφωνα 2426049238 και 24263-50215.


Ζαγορά Πήλιο