Αίτημα για αναδιάρθρωση μηλοκαλλιεργειών μέσω χρηματοδότησης στη Ζαγορά «Θ»

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2016-08-30 11:02:13
Αίτημα για αναδιάρθρωση μηλοκαλλιεργειών μέσω χρηματοδότησης στη Ζαγορά «Θ»

Η αναδιάρθρωση των μηλοκαλλιεργειών και η ένταξη της όλης διαδικασίας σε κάποιο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα είναι το κύριο αίτημα που θα καταθέσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Ευάγγελο Απόστολου που θα βρεθεί στη Ζαγορά το Σάββατο 3 Σεπτεμβρίου για τις εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του Αγροτικού Συνεταιρισμού.

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός ετοιμάζει τον φάκελο με τα αιτήματα, όπου περιλαμβάνονται φορολογικά, ασφαλιστικά και άλλα θέματα. Ωστόσο κεντρική θέση έχει το ζήτημα της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών μήλου, την οποία οι παραγωγοί έχουν ήδη ξεκινήσει και στόχος είναι να ενταχθούν σε κάποιο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του Αγροτικού Συνεταιρισμού κ. Διονύσης Βαλασσάς, από το 2003 επιδιώκουμε την ένταξη της αναδιάρθρωσης των μηλοκαλλιεργειών σε κάποιο χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα και με την έλευση του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Αποστόλου θα το θέσουμε ξανά.

Στο μεταξύ ιστορική χαρακτηρίζει η Δημοτική Αρχή Ζαγοράς-Μουρεσίου την επίσκεψη που θα πραγματοποιήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος την Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου στη Ζαγορά για τις εκδηλώσεις από τη συμπλήρωση 100 χρόνων από την ίδρυση του Αγροτικού Συνεταιρισμού αλλά και για την ανακήρυξή του ως επίτιμου δημότη.

Η ανακήρυξή του σε επίτιμο δημότη θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή το πρωί στον αύλειο χώρο στο Δημαρχείο Ζαγοράς.

Ο δήμαρχος Ζαγοράς-Μουρεσίου κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης τόνισε πως «η επίσκεψη του Προέδρου της Δημοκρατίας στην περιοχή μας είναι ιστορική και ως Δήμος βρισκόμαστε σε πυρετώδεις ρυθμούς για την προετοιμασία της ανακήρυξής του σε επίτιμο δημότη την Κυριακή».

Παράλληλα η Δημοτική Αρχή ετοιμάζεται να καταθέσει και υπόμνημα στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Ευάγγελο Αποστόλου, ο οποίος θα βρεθεί στη Ζαγορά το ερχόμενο Σάββατο και θα πραγματοποιήσει ομιλία.

«Ετοιμάζουμε το υπόμνημα με τα έργα αγροτικής ανάπτυξης που θέλουμε να γίνουν στην περιοχή μας» τόνισε ο δήμαρχος κ. Κουτσάφτης.

Οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια του Αγροτικού Συνεταιρισμού αρχίζουν την Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου και το πρόγραμμα γι’ αυτή την ημέρα έχει ως εξής:

Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου: Πλατεία Αγίου Γεωργίου Ζαγοράς. Εκπαιδευτικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες για παιδιά.

Τα παιδιά της Δ’ τάξης του Ολοήμερου Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς παρουσιάζουν και δραματοποιούν το βιβλίο «Ο πρώτος παιδικός συνεταιρισμός!» με τη συνδρομή της ομάδας ΠΑΖΛ (θεατρικό παιχνίδι). Επίσης θα παρουσιαστούν οι εκδόσεις του Ολοήμερου Νηπιαγωγείου Ζαγοράς (αφίσα για την οικολογική καλλιέργεια) και η έκδοση Σκιτσογραφώντας τον Παπαδιαμάντη – Το μοιρολόγι της φώκιας του Πολυμέρειου Γυμνασίου Ζαγοράς, ώρα 7:00 μ.μ.

Παράσταση Θεάτρου Σκιών από τον Θίασο Π. Φιλιππίδη.

Μια παράσταση για μικρούς και μεγάλους βασισμένη στο βιβλίο «Ο πρώτος παιδικός συνεταιρισμός !» με προσφορά φιγούρων του θεάτρου Σκιών για τα παιδιά, ώρα 8:00 μ.μ. Συναυλία έντεχνου και λαϊκού τραγουδιού. Πολυμελές μουσικό σχήμα με τη συνοδεία της τραγουδίστριας Ζωής Τσαλαβρέτα σε έντεχνα και λαϊκά τραγούδια, ώρα 9:30 μ.μ.



Ζαγορά Πήλιο