Αρχοντικό Δρακοπούλου-Ζαγορά

Αρχοντικό Δρακοπούλου-Ζαγορά

Παραδοσιακός ξενώνας στην πλατεία της Ζαγοράς, ενός από τα μεγαλύτερα χωριά του Πηλίου. Στη βαθύσκιωτη από τα τεράστια πλατάνια πλατεία, είναι η πανέμορφη εκκλησία του Αγίου Γεωργίου . Οι ταβέρνες , το φαρμακείο, ο φούρνος, βρίσκονται πολύ κοντά στο αρχοντικό και στα 2 χμ υπάρχει τράπεζα για την εξυπηρέτηση των συναλλαγών των πελατών. Το αρχοντικό είναι ένα όμορφο διώροφο παραδοσιακό κτήριο χτίστηκε το 1906 και σήμερα λειτουργεί ως παραδοσιακός ξενώνας με την φροντίδα του Γυναικείου Συνεταιρισμού Ζαγοράς.

Μια εσωτερική ξύλινη σκάλα οδηγεί στον πρώτο όροφο όπου υπάρχει γωνιά υποδοχής, αίθουσα πρωινού και μικρό καθιστικό με τζάκι.Στο δεύτερο όροφο είναι 5 δωμάτια που το κάθε ένα από αυτά έχει όνομα από βοτάνι ή λουλούδι: Αχιλλεία, Κυκλάμινο, Τριαντάφυλλο, Γαρδένια και Ορτανσία. Το κάθε δωμάτιο έχει λουτρό/ ντους και κεντρική θέρμανση.

Παροχές

  • Δωρεάν Wifi
  • Δωρεάν Parking
  • Καθημερινή Καθαριότητα Δωματίου
  • 24h ReceptionΤο αρχοντικό Δρακόπουλου χτίστηκε το 1906 και σήμερα λειτουργεί ως παραδοσιακός ξενώνας με την φροντίδα του Γυναικείου Συνεταιρισμού Ζαγοράς. Ο Δανιήλ Δρακόπουλος ήταν Ζαγοριανός, αναζήτησε την τύχη του σ' άλλα μέρη, χωρίς να ξεχάσει ποτέ τη γενέτειρα του. Βρέθηκε στη Σμύρνη, όπου ασχολήθηκε με το εμπόριο του καφέ και έγινε ένας πλούσιος έμπορος, όπως δείχνει και το αρχοντικό που έχτισε. Ηταν παντρεμένος με την Κατίνα Κορδάτου, αδερφή του ιστορικού Γιάννη Κορδάτου. Με την Μικρασιατική Καταστροφή γύρισε πίσω οριστικά.


Στοιχεία Επικοινωνίας

Αρχοντικό Δρακοπούλου,
Ζαγορά Πηλίου,
37001,
Ζαγορά,

Τηλέφωνά Επικοινωνίας:
+30 24260 23566
+30 6943115718

Άλλες Σελίδες Μας

Booking.com