Μακρυρράχη , Zagora.gr

Ζαγορά

Ένα από τα 24 πηλιορείτικα χωριά, και μερος του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου, είναι κτισμένη σε υψόμετρο 350 μέτρων και σε μια μακριά βουνίσια ράχη, από όπου και το όνομά της.

Η Μακρυρράχη, το χωριό των λουλουδιών βρίσκεται ανάμεσα στις καταπράσινες πλαγιές του Πηλίου, όπου ξεπροβάλλει ανάμεσα στην πλούσια βλάστηση του και ο μύθος αναφέρει σαν τη θερινή κατοικία των θεών του Ολύμπου και τη μαγική χώρα των Κενταύρων. Η οργιώδης βλάστηση, τα τρεχούμενα νερά και οι απέραντες παραλίες συνθέτουν ένα μοναδικό σε ποικιλία τοπίο και μια πανδαισία χρωμάτων ανείπωτης γοητείας.

Σε αυτό λοιπόν το καταπράσινο και δροσερό χωριό της βορειοανατολικής πλευράς του βουνό των Κενταύρων, συναντώνται η φύση με την παράδοση. Η Μακρυρράχη απέχει μόλις 45 χλμ. από την πόλη του Βόλου και αποτελεί έναν μοναδικό προορισμό για διακοπές καθ’ όλη την διάρκεια του χρόνου καθώς συνδυάζει βουνό(20χλμ. από το χιονοδρομικό κέντρο Αγριόλευκες) και θάλασσα ( 3 χλμ. από τις παραλίες Αγ. Σαράντα και Χορευτό).

Αν επισκεφτείτε το χωριό της Μακρυρράχης μην παραλείψετε να κάνετε μία βόλτα στην πλατεία ,στην εκκλησία του Αγ. Ιωάννη Προδρόμου, στο κέντρο του χωριού, αλλά και στα εξωκλήσια των Αγ. Κωνσταντίνου και Ελένης , Αγ. Αναργύρων και του Προφήτη Ηλία.

Στο χωριό θα βρείτε μεγάλη ποικιλία λουλουδιών όπως γαρδένιες , καμέλιες, ορτανσίες και άλλα πολλά, δεδομένου ότι οι κάτοικοι του χωριού ασχολούνται κατά κύριο λόγο με την παραγωγή λουλουδιών. Τα λουλούδια της Μακρυράχης ειναι ονομαστά!

Μην ξεχάσετε να δοκιμάσετε ψωμί από τον παραδοσιακό φούρνο με ξύλα στην πλατεία του χωριού!

Το επίνειο της Μακρυράχης ειναι η παραλία των Αγίων Σαράντα, στην οποία πάτε παίρνοντας τον δρόμο δίπλα απο την εκκλησία. Προσοχή όμως, γιατι τις ημέρες με πολύ κόσμο δεν θα βρείτε να παρκάρετε κοντά στην παραλία και θα πρεπει να αφήσετε το αυτοκίνητο αρκετά έξω απο τον οικισμό.

Ζαγορά Πήλιο