Ανάληψη Πηλίου, Zagora.gr

Ανάληψη

Η πανέμορφη παραλία Ανάληψη βρίσκεται γεωγραφικά βόρεια του Χορευτού και ανάμεσα από το Πουρί και την Ζαγορά. Μπορεί κανείς να την επισκεφθεί είτε μέσω μονοπατιών από το Χορευτό, είτε μέσω ασφαλτόδρομου παίρνοντας τον δρόμο που η αρχή του βρίσκεται στον κάτω μαχαλά του Πουρίου. Οι ντόπιοι θα σας καθοδηγήσουν για τον καλύτερο δρόμο ανάλογα με το σημείο που βρίσκεστε.

Η ήσυχη παραλία με τα πεντακάθαρα νερά αλλάζει συνεχώς μορφή ανάλογα με τον καιρό, έχοντας βράχια σε ένα μεγάλο μέρος της αλλά και αμμουδιά στην άκρη όπου μπορείτε να κάνετε το μπάνιο σας. Ακριβώς πάνω από την αμμουδιά υπάρχουν δέντρα που στην σκιά τους μπορείτε να κάτσετε. Συνήθως η παραλία τους καλοκαιρινούς μήνες μαζεύει κατασκηνωτές.

Η Ανάληψη τα τελευταία χρόνια έχει γίνει γνωστή και για την εξαιρετική ταβέρνα Πλυμάρι που βρίσκεται ακριβώς στο μέσο της. Μετά την πεζοπορία πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε τις νοστιμιές που σερβίρονται εκεί.

Στις εννέα Ιουνίου, της Αναλήψεως, οι ντόπιοι μαζεύονται στα καλύβια τους κοντά στην θάλασσα, και γιορτάζουν την Ανάληψη με χορούς και ψησίματα.

Πρόσβαση στην Παραλία

Ζαγορά Πήλιο