Εκστρατεία καθαρισμού ακτών στον Αϊ Γιάννη διακοπές νερού στο Παπά Νερό

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2018-07-02 09:56:51

Μεγάλη τουριστική κίνηση υπάρχει αυτή την περίοδο στις ακτές του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου, όπου τα προβλήματα από την κακοκαιρία του Ιανουαρίου έχουν αφήσει το αποτύπωμά τους και κάνουν ακόμη αισθητή την παρουσία τους.
Το Σάββατο και χθες Κυριακή, ο Δήμος έκανε μία μεγάλη παρέμβαση για να καθαρίσει την παραλία από τις φερτές ύλες και όσα έβγαλε η θάλασσα με μηχανήματα και εθελοντές.
«Δυστυχώς δεν έχουμε κόσμο για βοηθήσει στο καθαρισμό και το κόψιμο των χόρτων που έχουν θεριέψει μετά τις τελευταίες βροχές γιατί το ΑΣΕΠ αργεί χαρακτηριστικά και ακόμη δεν έχουν έλθει οι οκταμηνίτες που είχαν εγκριθεί. Πέρυσι αυτή την περίοδο είχαμε διπλάσιο κόσμο από φέτος», δήλωσε στην ΕΡΤ Βόλου ο δήμαρχος Παναγιώτης Κουτσάφτης.

Ο ίδιος είπε ότι το μεγάλο πρόβλημα στο Δήμο παραμένει το υδρευτικό καθώς χθες υπήρξε πρόβλημα με διακοπές νερού στο Παπά Νερό. «Ακόμη περιμένουμε χρηματοδότηση από το υπουργείο για να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις που απαιτούνται στο δίκτυο ύδρευσης και στις πηγές», δήλωσε ο δήμαρχος. Ο ίδιος είπε ότι συνεργεία του Δήμου παρεμβαίνουν αποσπασματικά, αλλά αυτό σημαίνει ότι οι ζημιές δεν αποκαθίστανται όπως πρέπει και ανά πάσα στιγμή μπορεί να δημιουργηθούν προβλήματα.

Τέλος, ο δήμαρχος ανέφερε ότι την τρέχουσα εβδομάδα ολοκληρώνεται το έργο του παραλιακού δρόμου στον Αϊ Γιάννη που είχε καταρρεύσει από τις πλημμύρες του Ιανουαρίου του 2018. Ο εργολάβος απομένει να ρίξει την άσφαλτο και ο δρόμος δίνεται σε χρήση, δήλωσε ο κ. Κουτσάφτης που εξέφρασε την ικανοποίησή για ένα πολύπλοκο και εξειδικευμένο έργο που έγινε έγκαιρα και πολύ σύντομα.
Ευχαρίστησε δε τον εργολάβο που ολοκλήρωσε το έργο, τονίζοντας ότι το πρώτο ένταλμά του εκταμιεύτηκε πριν τρεις μέρες. “Δυστυχώς στις ημέρες μας έτσι γίνονται τα έργα και με αυτές τις δυσκολίες” τόνισε. Επιπλέον ευχαρίστησε όλους τους επαγγελματίες για υπομονή και ανεκτικότητά τους “παρά τα παρατράγουδα”, ανέφερε.



Ζαγορά Πήλιο