Οι «φυτευτοί», οι «περιφερόμενοι» και οι «τυχοδιώκτες» στο ΚΙΛΑΛ- Όλο το παρασκήνιο και τα ονόματα για το ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2018-07-25 11:11:19
Οι «φυτευτοί», οι «περιφερόμενοι» και οι «τυχοδιώκτες» στο ΚΙΛΑΛ- Όλο το παρασκήνιο και τα ονόματα για το ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας

-Προειδοποιήσεις για
«ρήγμα» στο ΚΙΝΑΛ

-Χωρίς εισηγήσεις και βολιδοσκοπήσεις προτάθηκαν 38 ονόματα για το ψηφοδέλτιό του

Με 52 ονόματα, πολλά εκ των οποίων ούτε καν ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ και την αυτοπρόταση του Νίκου Χαυτούρα για συμμετοχή στο βουλευτικό ψηφοδέλτιο, εμφανίστηκε η Νομαρχιακή του ΠΑΣΟΚ, στην προχθεσινή διευρυμένη συνεδρίαση του ΚΙΝΑΛ, όπου συζητήθηκαν και αξιολογήθηκαν οι προτάσεις, χωρίς να ληφθούν αποφάσεις.
Οι προτάσεις του κάθε μέλους θα μεταφερθούν στην Αθήνα, όπως καταγράφηκαν και θα ζητηθεί να μην ληφθούν τελικές αποφάσεις εάν σε αυτές δεν μετέχει η τοπική Νομαρχιακή του ΚΙΝΑΛ.
Στη λίστα του ΠΑΣΟΚ περιλαμβάνονταν, εκτός του ψηφοδελτίου του 2015 με 8 ονόματα, την οποία στήριξε και το ΚΙΝΑΛ, και ονόματα όπως του πρύτανη κ. Πετράκου, του καθηγητή κ. Ζουμπουλάκη, του προέδρου του ΙΣΜ κ. Τσάμη και άλλων προσωπικοτήτων του Βόλου που δεν ανήκουν καν στον χώρο. Εισήγηση επί των ονομάτων δεν υπήρχε και δεν υπήρξε και διερεύνηση της πρόθεσης των περισσοτέρων για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο, ενώ η πλειοψηφία με εξαίρεση την «ομάδα» Κουτσούκου συμφώνησε ότι επουδενί πρέπει να συμπεριληφθεί πρόσωπο με αναφορά στον «μπεϊσμό», καθώς το «ρήγμα» θα είναι ανεπανόρθωτο μέσα στο ΚΙΝΑΛ.
Μέσα τα ονόματα που προτάθηκαν συμπεριλαμβάνεται και αυτό του κ. Γιάννη Σακκόπουλου γραμματέα του ΠΑΣΟΚ, που μετείχε στο ψηφοδέλτιο του 2015, αλλά που σήμερα έχει ασυμβίβαστο και πρέπει να παραιτηθεί εφόσον θέλει να μετέχει στο νέο ψηφοδέλτιο. Εκτός από το βουλευτικό ψηφοδέλτιο του 2015 τα ονόματα που ακούστηκαν ως προτάσεις από τα μέλη της Νομαρχιακής του ΚΙΝΑΛ, με τη συζήτηση ωστόσο να επικεντρώνεται στους Ν. Χαυτούρα που δεν είναι μέλος του Κινήματος και Τρύφωνα Πλαστάρα γιατί βρίσκονται σε «ευθεία γραμμή» με τη Δημοτική Αρχή του Βόλου, είναι τα εξής:
Κώστας Καρτάλης (πρώην βουλευτής και πανεπιστημιακός) Νατάσσα Οικονόμου (επικεφαλής της «Επιλογής Ευθύνης»), Άγγελος Αγραφιώτης (μέλος του Τομέα Προστασίας του Πολίτη ΠΑΣΟΚ), Εύη Αδαμάκη (πρώην αντινομάρχη), Σούλα Βακουφτσή (πρόεδρο της ένωσης τριτέκνων) Λάμπρο Νούση (πρώην γραμματέα της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ) Ζήσης Ντελόπουλος (αυτοκινητιστής), Βαγγέλης Χατζηκυριάκος (πρώην δήμαρχος Αλμυρού), Θανάσης Παπαδημόπουλος (πρόεδρος Εργατικού Κέντρου), Δημήτρης Κουτσούκος (μέλος Κ. Ε ΚΙΝΑΛ), Γιώργος Φώτης (πρώην γ.γ. της ΝΕ ΠΑΣΟΚ), Ματίνα Πρίγκου (αρχιτέκτονας, μέλος του ΤΕΕ), Σάκης Σκρίμπας (εκπαιδευτικός), Γιάννης Πρίγκος (πρώην πρόεδρος ΟΛΒ), Γ. Γεωργαλιός (δικηγόρος), Ακρίβου Αργυρώ (επαγγελματίας περιοχή Πηλίου), Χρ. Παπαρούνας(πρώην αντιδήμαρχος Ρήγα Φεραίου), Ι. Διανελλάκης (πρόεδρος Α.Σ. Βορείων Σποράδων και Πηλίου), Φώτης Κοφινάς (επαγγελματίας στη Σκιάθο), Ν. Τζούμας (υπάλληλος ΟΤΕ έχει δηλώσει επίσημα πως δεν επιθυμούσε να προταθεί), Χρήστος Πάντζιος (αγρότης από την περιοχή Αλμυρού), Δημ. Σπανός (δημοτικός σύμβουλος Ζαγοράς), Μαρία Σαμαρά (δημοτική σύμβουλος Ζαγοράς), Θάλεια Στάχτου (πρόεδρος συλλόγου εργαζομένων στους ΟΤΑ Ν. Μαγνησίας), Φώτης Χατζηδημητρίου (πρώην πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Αλμυρού), Κώστας Πώποτας (υπάλληλος του ευρωπαϊκού δικαστηρίου) Σπύρος Καρανικόλας (αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ) Τζούλια Τσαλίκη (περιφερειακή σύμβουλος και υποψήφια βουλευτής στο ΠΑΣΟΚ και το ΚΗΔΙΣΟ), Νίκος Χαυτούρας (δημοτικός σύμβουλος Βόλου -τον πρότεινε ο Γιάννης Καουνάς και η δημοτική οργάνωση Ζαγοράς, αλλά χωρίς να τον προτείνουν υποστήριξαν το γεγονός ότι ένας γιατρός θα έκανε καλό στο ψηφοδέλτιο οι κ.κ. Κουτσούκος, Α. Παπατόλιας και Γ. Αντζούρης), Τρύφωνας Πλαστάρας (πρόεδρος ΟΕΒΕΜ).

Οι κρίσεις στις υποψηφιότητες
Οι Νατάσσα Οικονόμου, Φούλη Τσιώμου, Γαβρήλος Μπάρδας, Φώτης Λαμπρινίδης, Βασίλης Γαρόφλος τάχθηκαν ανοιχτά κατά της υποψηφιότητας του Ν. Χαυτούρα που έφυγε από το ΠΑΣΟΚ καταγγέλλοντάς το για να αναζητήσει στέγη στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά στο Ποτάμι, με αποτέλεσμα να εκδιωχθεί από τον ΣΥΡΙΖΑ μέσω επίσημων ανακοινώσεων, ενώ είναι ταυτισμένος με τη Δημοτική Αρχή Μπέου, όπως ειπώθηκε. Για τον Σπύρο Καρανικόλα ειπώθηκε από μέλη πως πρόκειται για μια ακόμη «φυτευτή» υποψηφιότητα, καθώς κανείς δεν τον γνωρίζει στον Νομό για οποιαδήποτε δράση του, ενώ το ΚΙΝΑΛ έχει στελέχη τοπικά να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιό του. Για την Τζούλια Τσαλίκη τονίστηκε από μέλη πως είναι απούσα και χαρακτηρίστηκε «περιφερόμενη» των κομμάτων όπως και ο Ν. Χαυτούρας, ενώ ο κ. Γαρόφλος ως πρώην γραμματέας του Ποταμιού δήλωσε πως η ίδια και ο Ν. Χαυτούρας αναζητούσαν στέγη στο Ποτάμι.
Για απαράδεκτη ταύτιση του Τ. Πλαστάρα με τον Α. Μπέο ο οποίος ωστόσο προτάθηκε από μέλη του ΚΙΝΑΛ όπως ο Δ. Τσιμπανάκος που δεν θέλει ο ίδιος να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο, μίλησαν τα μέλη της Νομαρχιακής, ενώ ο Δ. Κουτσούκος είπε πως κρατά «μυστικά» 4 ονόματα για να τα καταθέσει στη Χαριλάου Τρικούπη, γεγονός που θεωρήθηκε απαξίωση των διαδικασιών.
Δριμεία κριτική ασκήθηκε στον Γιάννη Καουνά που δια τηλεφωνικής περιφοράς διατύπωνε την πρόταση της δημοτικής οργάνωσης του ΚΙΝΑΛ για τις υποψηφιότητες, χωρίς να συγκαλέσει το όργανο, ενώ αφέθηκαν αιχμές για προσωπικές εμπλοκές με τον Ν. Χαυτούρα , ο οποίος τον είχε καταγγείλει δημόσια για την υπόθεση των σφαγείων του Βόλου, αλλά ο ίδιος τον πρότεινε για υποψήφιο βουλευτή.



Ζαγορά Πήλιο