Το Πήλιο στην τηλεόραση του Ισραήλ

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2018-08-19 08:21:29
Το Πήλιο στην τηλεόραση του Ισραήλ

Για μια ακόμα φορά ο Sivan Zamir, o άνθρωπος που έκανε το Πήλιο γνωστό στο ευρύ κοινό του Ισραήλ, μίλησε στην Ισραηλινή τηλεόραση για τον τόπο μας. Πέρσι η «Θεσσαλία» τον πρωτοπαρουσίασε με αποκλειστική συνέντευξη. Έτσι την περασμένη Πέμπτη παρουσίασε στο μεγαλύτερο τηλεοπτικό κανάλι του Ισραήλ Reshet στην εκπομπή  openday, η οποία έχει πολύ μεγάλη ακροαματικότητα, κάνοντας ένα αφιέρωμα ειδικά για το Πήλιο.

Ο Sivan Zamir αναφέρθηκε στις ομορφιές, την ποιότητα και την ιδιαίτερη ατμόσφαιρα του Πηλίου. Επίσης είπε ότι δεν είναι ένας μαζικός τουριστικός προορισμός όπως π.χ. η Ρόδος. Κατέδειξε τηλεοπτικά αλλά και περιέγραψε λεκτικά τα «μυστικά» του Πηλίου και πως μπορεί ο επισκέπτης να ανακαλύψει.  Ανάφερε ότι τα τελευταία έξι – επτά χρόνια  όλο και περισσότεροι Ισραηλινοί έρχονται στο Πήλιο λόγω του προώθησης που κάνει συστηματικά ο ίδιος και η ομάδα του.

Είπε στοιχεία για το αθέατο Πήλιο. Τον «Μουτζούρη» με την ιδιαίτερη  διαδρομή του, τους εκπληκτικής αρχιτεκτονικής, αισθητικής και μέτρου Σταθμούς και Στάσεις του, τους εξυπηρετικούς ανθρώπους του, τα λαϊκά πανηγύρια. Για γαλαζοπράσινες παραλίες του Παγασητικού και του Αιγαίου, τις καταπληκτικές ρεματιές, τους ελαιώνες και τα δάση με τις καστανιές, Για την ιδιαίτερη γαστρονομία του Πηλίου, τα σπεσιαλιτέ, το τσίπουρο και τους μεζέδες του. Τους ξενώνες, με τους ωραίους ανθρώπους τους, την ανοιχτή τους αγκαλιά και την φιλόξενη διάθεση. Τη δυνατότητα για  extreme sport στο Πήλιο, ιππασία, τοξοβολία, ποδήλατο βουνού, αναρρίχηση, σκί θαλάσσης και βουνού, κατάβαση σε μικρούς καταρράκτες, θαλάσσιες δραστηριότητες, ψάρεμα, καταδύσεις κλπ.

Ο  κύριος Zamir, Ισραηλινός κάτοικος του Τελ Αβίβ είναι ιδιοκτήτης και διευθύνων σύμβουλος του μεγαλύτερου τουριστικού του: site greece-islands.co.il και διαδικτυακής πύλης στο Ισραήλ, δραστηριοποιείται με την προώθηση διαφόρων περιοχών στη χώρα μας. Μέσα στις περιοχές που προωθεί συγκαταλέγεται και το Πήλιο, για το οποίο τα τελευταία χρόνια παρουσιάζει μια ιδιαίτερη ζήτηση εκ μέρους των Ισραηλινών τουριστών.

Το απόσπασμα μπορείτε να το δείτε και να ανακαλύψετε και εσείς γωνίες άγνωστες του Πηλίου:



Ζαγορά Πήλιο