Βράβευση μαθητών και ανάδειξη έργων τους στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων

Όλα τα νέα
zagorin.gr
2017-04-10 14:15:23

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός: «ένα μήλο την ημέρα… το μήλο συμβάλλει στην υγιεινή διατροφή!»  

Βράβευση μαθητών και ανάδειξη έργων τους στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων 07 Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.

Η απονομή βραβείων και επαίνων πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας στις 07 Απριλίου 2017, Παγκόσμια Ημέρα Υγείας, στην αίθουσα “Jacqueline de Romilly”, παρόντος του Υπουργού κ. Γαβρόγλου. H βράβευση πλαισιώθηκε από ειδική εκδήλωση, με έκθεση μέρους των εικαστικών έργων των παιδιών αλλά και προβολή μέρους των ψηφιακών έργων. Επίσης, υπήρξαν τοποθετήσεις για την υγιεινή διατροφή αλλά και τις επιδράσεις της τέχνης στη ψυχοσύνθεση  των παιδιών ώστε να καταναλώνουν προϊόντα υψηλής διατροφικής αξίας , καθώς η 7η Απριλίου αποτελεί Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Χαρακτηριστική ήταν η θεατρική παράσταση από μαθητές του δημοτικού σχολείου Ζαγοράς που βασίζεται σε έκδοση που πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με τον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς. Θέμα της έκδοσης είναι “ ο Πρώτος Παιδικός Συνεταιρισμός”. Στους βραβευθέντες πέραν των προσωπικών δώρων χαρίστηκαν εκδόσεις του Συνεταιρισμού για τις βιβλιοθήκες των σχολείων που αντιπροσωπεύουν. Στον χώρο του Υπουργείου Παιδείας φιλοξενήθηκαν εκατοντάδες μαθητές, δεκάδες εκπαιδευτικοί και γονείς μαθητών, παρουσία της διοίκησης του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζαγοράς, στελεχών και συνεργατών της Οργάνωσης. Χορηγός της εκδήλωσης ήταν συνεργάτης του Συνεταιρισμού στην εμπορία φρούτων, κος Πέτρος Μαρτσούκος.

vravefsi1

Ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας & Θρησκευμάτων κος. Κώστας Γαβρόγλου, εντυπωσιασμένος από τη συνολική αρτιότητα της διοργάνωσης, συνομίλησε με μαθητές, δασκάλους και μέλη του Συνεταιρισμού. Στον χαιρετισμό του, συνεχάρη τους περίπου 10.000 μαθητές που πήγαν μέρος στο διαγωνισμό και τους δασκάλους τους λέγοντας χαρακτηριστικά: «Τέτοιου είδους πρωτοβουλίες είναι αυτές πάνω στις οποίες θα στηριχθεί η άλλη Ελλάδα, η Ελλάδα η σιωπηλή, η Ελλάδα της δημιουργίας, η Ελλάδα της σεμνότητας αλλά και αυτή η Ελλάδα που δεν μπαίνει στη μιζέρια. Και γι’ αυτό ειδικά, θέλω να σας ευχαριστήσω.  Θέλω ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τους εκπαιδευτικούς, πραγματικά, θέλω να σας πω δυο πράγματα: η αξιολόγηση της Πολιτείας ως προς τις υποχρεώσεις της στους εκπαιδευτικούς  παίρνει πολύ χαμηλό βαθμό διότι αυτή τη στιγμή ο λόγος που δεν είναι ρημαγμένη η εκπαίδευση μας είναι αποκλειστικά και μόνο επειδή κάποιοι εκπαιδευτικοί επιτελούν το κοινωνικό τους λειτούργημα πέρα από οποιεσδήποτε απαιτήσεις που παραλύουν την καθημερινότητα. Όχι ότι δεν πρέπει να έχετε απαιτήσεις αλλά εγώ θέλω να σας ευχαριστήσω και προσωπικά ως εκπαιδευτικός αλλά και να μεταφέρω ένα κλίμα που θέλουμε να καθιερώσουμε στην Πολιτεία, να λέμε πόσο ευγνώμονες είμαστε για κατηγορίες πολιτών μέσα σ’ αυτήν την απίστευτη κρίση που περνάμε, κράτησαν θεσμούς στο πόδι. Πραγματικά σας ευχαριστώ πάρα πολύ και ξέρω τι σημαίνει να είσαι σήμερα εδώ λόγω αυτών των διεργασιών στις οποίες πήρατε μέρος.»

Σταθερή στόχευση του Συνεταιρισμού, αποτελεί η εκπαίδευση της νέας γενιάς  μέσω καινοτόμων δράσεων, στην κατανάλωση φρούτων και λαχανικών. Η κεντρική φιλοσοφία που διέπει διοίκηση, στελέχη και συνεργάτες είναι ότι οι επόμενοι καταναλωτές πρέπει να έχουν καλλιεργήσει την κριτική σκέψη τους στην επιλογή υγιεινών προϊόντων.

Η υγιεινή διατροφή στοιχειοθετεί καλή υγεία. Η προσήλωση όμως στην υγιεινή διατροφή ιδίως με προϊόντα της ελληνικής γης αποτελεί αποτέλεσμα παιδείας. Ο Συνεταιρισμός σχεδιάζει το σύνολο των δράσεων του με πρόθεση να δημιουργεί και να πολλαπλασιάζει το πολιτιστικό, κοινωνικό και εκπαιδευτικό απόθεμα.

The post Βράβευση μαθητών και ανάδειξη έργων τους στο Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων appeared first on ΖΑΓΟΡΙΝ.



Ζαγορά Πήλιο