Επίσκεψη σε ελαιοτριβείο των νηπίων της Άλλης Μεριάς

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2016-11-22 12:34:41

Τη Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016, τα παιδιά του Αρχιμανδρίτειου Παιδικού Σταθμού Κατηχωρίου, μαζί με τα προνήπια της Μονάδας Απασχόλησης Βρεφών και Νηπίων Άλλης Μεριάς, της ΚΕΚΠΑ-ΔΙΕΚ, οι οποίες αποτελούν δράσεις συγχρηματοδοτούμενες από την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ελλάδα στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2014-2020, πραγματοποίησαν επίσκεψη στο ελαιοτριβείο του κ. Ζαφρακόπουλου, στην Ανακασιά Βόλου.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, «τα παιδιά, στο πλαίσιο της διδασκαλίας για την ελιά, είχαν τη δυνατότητα να δουν από κοντά τα μηχανήματα και να παρακολουθήσουν τα στάδια επεξεργασίας της ελιάς μέχρι την παραγωγή του πολύτιμου λαδιού.

Την ξενάγηση στις σύγχρονες εγκαταστάσεις, ανέλαβε υπάλληλος του ελαιοτριβείου, εξηγώντας βήμα-βήμα πώς παράγεται το λάδι. Οι μικροί επισκέπτες δεν σταμάτησαν στιγμή να εξερευνούν το χώρο και να παρατηρούν τα μηχανήματα με ιδιαίτερο ενθουσιασμό. Τόσο τα παιδιά όσο και το προσωπικό των Σταθμών, ευχαριστούν θερμά, τον ιδιοκτήτη του ελαιοτριβείου, αλλά και το «ξεναγό» μας, για το χρόνο που μας διαθέσανε και για τις πολύτιμες γνώσεις που αποκτήσαμε».



Ζαγορά Πήλιο