Από Ζαγορά ο αριστούχος στη Φυτική Παραγωγή – Τελετή ορκωμοσίας χθες στη Γεωπονική Σχολή

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2018-11-14 11:33:42
Από Ζαγορά ο αριστούχος στη Φυτική Παραγωγή – Τελετή ορκωμοσίας χθες στη Γεωπονική Σχολή

Τον όρκο στη χθεσινή τελετή ορκωμοσίας του Τμήματος Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας διάβασε χθες ο απόφοιτος Βασίλης Βισβίκης, ο οποίος κατάγεται από τη Ζαγορά.
Ο αριστούχος συγκέντρωσε βαθμολογία στο πτυχίο του 8,72 και ήδη έχει ξεκινήσει να κάνει το μεταπτυχιακό του στον Βόλο εστιάζοντας στα θέματα της αειφορικής διαχείρισης της αγροτικής παραγωγής.
Ο Βασίλης είχε εισαχθεί πρώτος στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής όταν είχε δώσει πανελλαδικές εξετάσεις πριν μερικά χρόνια ως απόφοιτος του ΓΕΛ Ζαγοράς. Το γεγονός ότι γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Ζαγορά του έδωσε το ερέθισμα να συνεχίζει την ενασχόλησή του με τα θέματα της αγροτικής παραγωγής και ως φοιτητής.
Βέβαια ο ίδιος στοχεύει και στην εκπόνηση μεταπτυχιακών σπουδών, ώστε να διευρύνει τις γνώσεις του και να τις εφαρμόσει για μια καλύτερη ποιοτικά και ποσοτικά παραγωγή.

«Ήταν εποικοδομητικά και δημιουργικά τα χρόνια στο Τμήμα, το οποίο είχα πρώτη επιλογή και μου άρεσε πολύ. Το πτυχίο αυτό θα είναι ένα εφόδιο για την αναζήτηση εργασίας. Οι καθηγητές στη Σχολή είχαν όλες τις απαιτούμενες γνώσεις για να μας βοηθήσουν» τόνισε ο ίδιος.
Μάλιστα υπογράμμισε πως «η αγροτική παραγωγή σε συνδυασμό με τη νέα γνώση μπορούν να βοηθήσουν πολλαπλά στην τόνωση της τοπικής οικονομίας. Ιδιαίτερα για τη Ζαγορά μεγάλο ρόλο έχει διαδραματίσει ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς που έχει διάρκεια ζωής 102 χρόνια».
Συνολικά χθες στο Τμήμα Φυτικής Παραγωγής ορκίστηκαν 27 προπτυχιακοί φοιτητές, έξι μεταπτυχιακοί και ένας διδάκτορας.

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος ήταν ο πατέρας του, Γιάννης Βισβίκης, ο οποίος ανέφερε πως είναι σημαντικοί οι νέοι της περιφέρειας να εξελίσσουν τις γνώσεις τους.
Ο πρόεδρος του Τμήματος κ. Νίκος Τσιρόπουλος επισήμανε πως «είναι εξαιρετική η τιμή για όλους τους καθηγητές γιατί νιώθουμε μια εσωτερική χαρά για την πορεία των νέων που ήταν στα χέρια μας όλα αυτά τα χρόνια και κατάφεραν να πάρουν το πτυχίο τους. Ήμασταν μαζί με τους φοιτητές μας στις αίθουσες διδασκαλίας, στα εργαστήρια, στο αγρόκτημα και προσπαθήσαμε εκτός από τις επιστημονικές γνώσεις και δεξιότητες που σχετίζονται με την επιστήμη της γεωπονίας να έχουμε μια πολύ καλή επικοινωνία με τους φοιτητές μας, καθώς και να τους δώσουμε τα χαρακτηριστικά ενός υπεύθυνου επιστήμονα. Η κοινωνία απαιτεί πολλά πράγματα από τη νέα γενιά. Και οι απόφοιτοί μας έχουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες για να τις εφαρμόσουν στον πολυεπίπεδο χώρο της γεωπονίας».

Λιγότερα χρόνια για το πτυχίο

Ο χρόνος σπουδών στο Τμήμα είναι πέντε χρόνια. Ο κ. Τσιρόπουλος επισήμανε πως «αυτό που έχει παρατηρηθεί μέσα στα χρόνια της κρίσης, είναι πως όλο και περισσότεροι φοιτητές λαμβάνουν το πτυχίο κοντά στα 5,5 χρόνια, ενώ πριν την κρίση ήταν 6-6,5 χρόνια. Αυτό δείχνει τις ιδιαίτερες ευαισθησίες των νέων για τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν, αλλά και την αξιοσύνη τους, καθώς θα σηκώσουν στις πλάτες τους την ανάκαμψη της χώρας τα επόμενα χρόνια».



Ζαγορά Πήλιο