Στον Σπίρτζη τα έργα της Μαγνησίας – Βάρος στον Περιφερειακό

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2019-01-10 09:57:52
Στον Σπίρτζη τα έργα της Μαγνησίας – Βάρος στον Περιφερειακό

Το χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των έργων και παρεμβάσεων στη Μαγνησία που έχουν ενταχθεί στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ) 2018 εξέτασαν χθες η Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Κατερίνα Παπανάτσιου, η Υφυπουργός Εσωτερικών, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, οι βουλευτές Μαγνησίας, κ.κ. Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Μάκης Μπαλλής σε συνάντηση που είχαν με τον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, κ. Στάθη Γιαννακίδη και τον Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων του Υπουργείου, κ. Παναγιώτη Κορκολή.
Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο της συνάντησης, εξετάστηκαν τα θέματα της συνέχισης του Περιφερειακού Βόλου, η διευθέτηση του ρέματος Παιδόπολης, η παράκαμψη του Χιονοδρομικού Κέντρου, η παράκαμψη της Ζαγοράς, καθώς και η μελέτη και κατασκευή των υπόλοιπων κυκλικών κόμβων στην περιοχή.
Από την πλευρά του, ο Υφυπουργός Οικονομίας, κ. Γιαννακίδης, ενημέρωσε ότι το σύνολο των έργων αυτών έχουν ενταχθεί στο ΠΔΕ 2018 και από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου έχουν ολοκληρωθεί όλες οι σχετικές διαδικασίες. Την ερχόμενη μάλιστα Τρίτη, 15-01-2019, έχει προγραμματιστεί συνάντηση των δύο υφυπουργών και των βουλευτών Μαγνησίας με τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, κ. Σπίρτζη, στο Υπουργείο, τόσο για την επίσπευση των διαδικασιών ανάθεσης μελετών όσο και για τη δημοπράτηση έργων τα οποία είναι έτοιμα και μπορούν να ξεκινήσουν. Αυτά είναι η συνέχιση του Περιφερειακού προς τη δυτική είσοδο της Αγριάς και τη σύνδεσή του με την παραλιακή οδό, η διευθέτηση του ρέματος Παιδόπολης και η Α’ φάση της παράκαμψης Ζαγοράς.



Ζαγορά Πήλιο