Εκδηλώσεις για την Αποκριά, παρέλαση καρναβαλιστών και Κούλουμα στη Μαγνησία

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2019-03-09 10:26:57
Εκδηλώσεις για την Αποκριά, παρέλαση καρναβαλιστών και Κούλουμα στη Μαγνησία

Με δυο εκδηλώσεις θα γιορταστούν οι Αποκριές στις Μηλιές από τον Εξωραϊστικό Πολιτιστικό Σύλλογο Μηλεών.
Σήμερα Σάββατο 9 Μαρτίου, ώρα 7.00 μ.μ., θα πραγματοποιηθεί αποκριάτικος χορός μασκαρεμένων για τα παιδιά και στη συνέχεια για τους ενήλικες. Είσοδος ελεύθερη.
Αύριο Κυριακή 10 Μαρτίου, ώρα 14.00, ο Σύλλογος οργανώνει το μηλιώτικο Καρναβάλι. Η παρέλαση των αρμάτων θα ξεκινήσει από το Δέλτα των Μηλεών, ώρα 14.00 και θα φτάσει στην πλατεία του χωριού στις 14.45. Θα παρελάσουν άρματα εμπνευσμένα από την πολιτική επικαιρότητα και καρναβαλιστές με διαφορετική θεματολογία.
Θα ακολουθήσουν αποκριάτικοι χοροί από το χορευτικό του Συλλόγου και γλέντι στην πλατεία των Μηλεών με τον Λαυρέντη Νίτη στον ζουρνά και την Αναστασία Λύτρα στο νταούλι.
Αποκριάτικες εκδηλώσεις διοργανώνει ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ευξεινούπολης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Δήμο Αλμυρού και θα κορυφωθούν με την παρέλαση καρναβαλιστών στην Ευξεινούπολη.

Το πρόγραμμα:
-Σάββατο 9/3: Ώρα 21.30, αποκριάτικος χορός στο κέντρο «Αρχοντικό» στο δάσος Κουρί, με τη συμμετοχή της ομάδας παραδοσιακού τραγουδιού «Οθρυΐδες» και το μουσικό τμήμα του Συλλόγου «Λαϊκοί και όχι μόνο».
-Κυριακή 10/3: Ώρα 22.00, πάρτι στο «Smart Cafe» για ποτό και αποκριάτικο ξεφάντωμα.
-Κ. Δευτέρα 11/3: Ώρα 15.00, καρναβαλική παρέλαση στο πάρκο της Ευξεινούπολης.
Εν τω μεταξύ τη Δευτέρα 11 Μαρτίου στη Δημοτική Κοινότητα Νέας Αγχιάλου, θα πραγματοποιηθούν εορταστικές εκδηλώσεις για την Καθαρά Δευτέρα στον παραλιακό πεζόδρομο στο Δημοτικό Πάρκο της Νέας Αγχιάλου. Τις εορταστικές εκδηλώσεις θα ανοίξουν τα χορευτικά συγκροτήματα της Νέας Αγχιάλου στις 11.30 π.μ., παρουσιάζοντας ένα πλούσιο πρόγραμμα από παραδοσιακούς χορούς και στη συνέχεια θα δοθεί πλούσιος μπουφές με σαρακοστιανά εδέσματα και άφθονο κρασί. Σε περίπτωση βροχής ο μπουφές θα στηθεί στην είσοδο του Δράγνειου Δημαρχιακού Μεγάρου και τα χορευτικά θα παρουσιάσουν το πρόγραμμά τους στο αμφιθέατρο του ίδιου κτιρίου.



Ζαγορά Πήλιο