Μαρία Σαμαρά: Πολλά ανοικτά μέτωπα στις σχολικές μονάδες

Όλα τα νέα
myvolos.net
2019-04-06 16:39:25

Συνάντηση με διευθυντές σχολικών μονάδων, εκπαιδευτικούς, γονείς και εκπροσώπους των δεκαπενταμελών μαθητικών συμβουλίων πραγματοποίησε η επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» Ζαγοράς-Μουρεσίου και υποψήφια δήμαρχος κ. Μαρία Σαμαρά συνοδευόμενη από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Η κ. Σαμαρά επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο Ανηλίου, το Δημοτικό Τσαγκαράδας (Νανοπούλειο), το Αχιλλοπούλειο Γυμνάσιο και Γενικό Λύκειο Τσαγκαράδας, όπου ενημερώθηκε εκτενώς από τα μέλη των σχολικών κοινοτήτων για τα ζητήματα που απασχολούν τις σχολικές μονάδες, ενώ παράλληλα κατέθεσε τις προτάσεις της για την βελτίωση των υποδομών και την γενικότερη ενίσχυση του εκπαιδευτικού έργου προς όφελος των παιδιών και των εφήβων της ευρύτερης περιοχής.

Η άμεση και ασφαλής αποκατάσταση του δρόμου που οδηγεί στα σχολικά συγκροτήματα (Αχιλλοπούλειο Γυμνάσιο- Λύκειο Τσαγκαράδος και Νανοπούλειο Δημοτικό σχολείο Τσαγκαράδος)  διότι οι κατολισθήσεις που προκλήθηκαν σε αρκετά σημεία καθιστούν τη διέλευση των οχημάτων επικίνδυνη.

Η αποκατάσταση των ζημιών στο χώρο πέριξ του σχολικού συγκροτήματος ώστε να μην είναι επισφαλής η σωματική ακεραιότητα τόσο των παιδιών όσο και των εκπαιδευτικών.

Ο έλεγχος και η αντικατάσταση των φωτιστικών σωμάτων για καλύτερο φωτισμό στις αίθουσες και τους άλλους χώρους.

Η εκπόνηση μελέτης πυροπροστασίας και η λήψη πιστοποιητικού πυροπροστασίας.

Ο έλεγχος και η αντικατάσταση των υδρορροών οι οποίες δημιουργούν προβλήματα στους τοίχους των σχολείων.

Ο έλεγχος της στατικότητας του σχολικού κτιρίου διότι υπάρχουν προβλήματα στον αύλειο χώρο τα οποία δημιούργησαν οι πλημμύρες.

Η δίκαιη απόδοση των πόρων από τον Δήμο που δικαιούνται τα σχολεία, η αναβάθμιση των αύλειων χώρων και γενικότερα η καλύτερη σύνδεση του Δήμου με τα σχολεία είναι μερικά από τα προβλήματα των σχολείων που επισημάνθηκαν στο κλιμάκιο της ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» από τα μέλη της σχολικής κοινότητας.

Η οδική πρόσβαση των καθηγητών και των μαθητών στα σχολικά συγκροτήματα γίνεται με μεγάλη δυσκολία από το δρόμο που οδηγεί μέσα από το δάσος και γι’ αυτό κατατέθηκε η πρόταση αυτός ο δρόμος να χαρακτηριστεί πρώτης προτεραιότητος διότι δεν είναι ασφαλώς προσπελάσιμος με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια του μαθητικού δυναμικού και του εκπαιδευτικού προσωπικού.

Επίσης έγινε πρόταση να αξιοποιηθεί η οδική σύνδεση από την πρόσβαση που υπάρχει από το Ξενία Τσαγκαράδας μέχρι και τα δύο σχολικά συγκροτήματα.

Δημιουργία δημοτικού φροντιστηρίου

Επίσης τονίστηκε η ανάγκη για καλλιέργεια στενότερων εκπαιδευτικών και πολιτιστικών σχέσεων με την Αμπέτειο Σχολή του Καΐρου με την οποία έχει αδελφοποιηθεί το Αχιλλοπούλειο Γυμνάσιο- Λύκειο Τσαγκαράδας, ενώ αναφέρθηκε ότι θα πρέπει να δημιουργηθούν δομές για την διδακτική ενίσχυση των μαθητών που έχουν ανάγκη στήριξης.

Στο σημείο αυτό η κ. Σαμαρά ανέφερε πως «δέσμευση της «ΚΙΝΗΣΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» αποτελεί η ίδρυση και λειτουργία δημοτικού φροντιστηρίου μέσω του οποίου θα βοηθιούνται οι μαθητές που δεν έχουν την δυνατότητα της εξωδιδακτικής στήριξης.

«Είχαμε μια πολύ παραγωγική και ουσιαστική συζήτηση με τους διευθυντές των σχολείων, τους εκπαιδευτικούς, τους συλλόγους γονέων και τους εκπροσώπους των 15μελών μαθητικών συμβουλίων για τα προβλήματα που υπάρχουν στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τα οποία προκαλούν διάφορες δυσλειτουργίες» τόνισε η υποψήφια δήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου κ. Μαρία Σαμαρά και συμπλήρωσε πως «οι εκπαιδευτικοί καταβάλλουν μια πολύ σημαντική προσπάθεια για την μετάδοση γνώσεων στους μαθητές με κύριο σκοπό τη διαμόρφωση ολοκληρωμένων προσωπικοτήτων. Το ζήτημα όμως είναι, όπως μας αναφέρθηκε, πως η σημερινή Δημοτική Αρχή δεν βοηθά ουσιαστικά στην επίλυση των ζητημάτων των διδακτηρίων και στην παροχή και άλλων υπηρεσιών για την κραταίωση του διδακτικού έργου και την τόνωση της γνωστικής εξέλιξης των μαθητών. Είναι απαράδεκτο να έχει να εμφανιστεί ο δήμαρχος πέντε χρόνια σε σχολική μονάδα, όπως μας επισημάνθηκε με μεγάλο παράπονο από τους εκπαιδευτικούς».

Και πρόσθεσε λέγοντας πως «Δέσμευσή μας προς τους γονείς, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς είναι πως θα είμαστε συνεχώς στο πλευρό τους, θα υπάρχουν τακτικές και άμεσες  επαφές για αποτελεσματική επίλυση των ζητημάτων στα διδακτήρια και τις υπόλοιπες υποδομές, ενώ συγχρόνως θα αξιοποιούμε όλους τους πόρους για την δημιουργία ενισχυτικών δομών, την βελτίωση των οδικών προσβάσεων, την εντατικοποίηση των σχέσεων με φορείς, αδελφοποιημένα σχολεία και απόδημους που μπορούν να τονώσουν εκπαιδευτικά και πολιτιστικά την περιοχή μας, την αξιοποίηση της Βιβλιοθήκης του Αχιλλοπουλείου Γυμνασίου και Λυκείου Τσαγκαράδας και αλλά και την διεκδίκηση ακόμη περισσότερων εκπαιδευτικών για τα σχολεία μας. Επίσης μέριμνά μας θα είναι η ομαλή πρόσβαση των μαθητών και των διδασκόντων στα σχολεία αλλά και η δημιουργία δικτύων μεταξύ των συλλόγων γονέων και εκπαιδευτικών για την υλοποίηση διαφόρων δράσεων που θα ενδυναμώνουν την γνωστική υποδομή των μαθητών».

Στο επόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν επισκέψεις και συναντήσεις από την δημοτική παράταξη «ΚΙΝΗΣΗ ΕΝΟΤΗΤΑΣ» και σε όλες τις υπόλοιπες σχολικές μονάδες, όπως στο Μούρεσι, στον Κισσό, στην Μακρυράχη, στην Ζαγορά και στο Πουρί.

53622445_2239883969563196_4516777089545797632_n

 



Ζαγορά Πήλιο