Στα 23 ανέρχονται τα εξεταστικά κέντρα τα οποία θα λειτουργήσουν στον Νομό Μαγνησίας ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων που θα ξεκινήσουν στις 6 Ιουνίου για τα ΕΠΑΛ και στις 7 Ιουνίου για τα ΓΕΛ.
Συγκεκριμένα, στα ίδια με πέρυσι είναι και φέτος τα εξεταστικά κέντρα που θα λειτουργήσουν στον Νομό Μαγνησίας ενόψει των φετινών πανελλαδικών εξετάσεων. Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τα εξεταστικά κέντρα που ανέρχονται στα 21 για τα Γενικά Λύκεια.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας είχε ζητήσει για τα ΓΕΛ να λειτουργήσει ακόμη ένα εξεταστικό κέντρο, δηλαδή να είναι και το Μουσικό Σχολείο Βόλου, ωστόσο αυτό δεν έγινε δεκτό. Έτσι οι υποψήφιοι του Μουσικού Σχολείου θα πρέπει να δώσουν πανελλαδικές εξετάσεις μαζί με τους υποψηφίους του 7ου ΓΕΛ Βόλου.
Η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης έχει ζητήσει για τους υποψηφίους των ΕΠΑΛ να λειτουργήσουν ως εξεταστικά κέντρα το 1ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας και το 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.
Έτσι συνολικά τα εξεταστικά κέντρα στη Μαγνησία θα ανέλθουν στα 23.
Πιο αναλυτικά τα εξεταστικά κέντρα για τα ΓΕΛ, είναι τα εξής: 1ο, 2ο, 3ο, 4ο , 5ο , 6ο, 7ο, 8ο, 1ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, 2ο ΓΕΛ Νέας Ιωνίας, Αγριάς, Αργαλαστής, Ζαγοράς, Τσαγκαράδας, Βελεστίνου, Νέας Αγχιάλου, Αλμυρού, Λυκειακών Τάξεων Σούρπης, Σκιάθου, Σκοπέλου, Λυκειακών Τάξεων Αλοννήσου.
Στο μεταξύ σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» «αυξημένος θα είναι φέτος ο αριθμός των εισακτέων στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (AEI) της χώρας.
Για τη φετινή χρονιά όλες οι θέσεις εισακτέων αφορούν στα πανεπιστήμια, αφού τα ΤΕΙ καταργήθηκαν, κάτι που θα δώσει ελπίδες σε περισσότερα παιδιά τα οποία προετοιμάζονται για τις πανελλαδικές Εξετάσεις του Ιουνίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των εισακτέων για το 2019 θα ξεπεράσει κατά πολύ τους 75.000 αφού, όπως φαίνεται, τα τελευταία δύο χρόνια το υπουργείο Παιδείας ακολουθεί την τακτική αύξησης των θέσεων στα ιδρύματα.
Πέρυσι ο αριθμός των εισακτέων αυξήθηκε κατά 3.966 συγκριτικά με το 2017, φτάνοντας στους 74.692 και, όπως δείχνουν όλα, το ίδιο θα συμβεί και φέτος προς μεγάλη χαρά βέβαια των υποψηφίων. Ιδιαίτερα σημαντική παράμετρος είναι η κατανομή των θέσεων, για την οποία προς το παρόν δεν υπάρχουν συγκεκριμένες λεπτομέρειες. Για παράδειγμα, πέρυσι ο αριθμός εισακτέων αυξήθηκε κατά 12,5% σε συγκεκριμένα τμήματα των ΤΕΙ, όπως αυτά των Πληροφορικής, Τουριστικών, Γεωπονίας, Φυσιοθεραπείας, Εργοθεραπείας και άλλων, ενώ στα υπόλοιπα Τμήματα έμεινε ίδιος με το 2017».