«Πρωτοβουλία»: Η διοίκηση Αγοραστού εγκατέλειψε το Πήλιο και τις δύο φορές την επομένη των εκλογών

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2019-05-20 15:26:09
«Πρωτοβουλία»: Η διοίκηση Αγοραστού εγκατέλειψε το Πήλιο και τις δύο φορές την επομένη των εκλογών

Κλιμάκιο της Περιφερειακής Αυτοδιοικητικής Κίνησης «Πρωτοβουλία», το οποίο ηγείτο ο Δημήτρης Κουρέτας με τους Ανδρέα Δογκάκη και Αχιλλέα Καλυβιώτη, επισκέφθηκε τα ΚΑΠΗ Αγριάς και συνομίλησε με μέλη. Οι κάτοικοι και τα μέλη ενημέρωσαν τον επικεφαλής της «Πρωτοβουλίας» και τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν και ειδικότερα για αυτά που άπτονται των αρμοδιοτήτων της Περιφέρειας.

Σε ανακοίνωσή της η «Πρωτοβουλία αναφέρει:

«Εξέφρασαν την έντονη δυσαρέσκεια τους για τον Κώστα Αγοραστό και την Περιφερειακή Αρχή, που όχι μόνο δεν έδειξε το αντίστοιχο πολιτικό ανάστημα για τους δασικούς χάρτες, αλλά με την ανοχή του κατέδειξε την ενοχή του μην ασκώντας καμία πίεση στην κεντρική πολιτική εξουσία. Παράλληλα καταγγέλθηκαν οι διαδικασίες με τις οποίες συντάχθηκαν οι δασικοί χάρτες, χωρίς αυτοψίες, με συνοπτικές διαδικασίες και με άλλες παραλείψεις της διοίκησης, με τον κ. Αγοραστό να συνεργεί με την απραξία του σε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα εις βάρος της αγροτικής τάξης σε όλη τη Θεσσαλία και ιδιαίτερα στους κατοίκους των ορεινών αγροτικών περιοχών.

Επίσης κατά τη διάρκεια της συνάντησης με το κλιμάκιο της «Πρωτοβουλίας», εκφράστηκε το παράπονό τους ότι παρ’ όλο που η νυν αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας & Σποράδων, Δωροθέα Κολυνδρίνη κατάγεται από τα Λεχώνια, επέδειξε παραδειγματική αδιαφορία για τις απαιτήσεις (εδώ και 20 χρόνια) των κατοίκων για διαπλατύνσεις και διανοίξεις οδών. Συγκεκριμένα από τη γέφυρα Κάτω Λεχωνίων προς Άγιο Λαυρέντιο, ο δρόμος δεν έχει το απαραίτητο πλάτος με αποτέλεσμα κατά καιρούς να συμβαίνουν ατυχήματα και να καθίσταται αδύνατη η κυκλοφορία τους καλοκαιρινούς μήνες και ειδικότερα τη τουριστική περίοδο… Θα πρέπει να θυμηθεί η κα Κολυδρίνη πως επί Δημαρχίας Αλεξόπουλου ακόμη, απαίτηση των κατοίκων ήταν η αποπεράτωση του ήδη διανοιγμένου από την ΜΟΜΑ δρόμου προς τα Χάνια. Ἠ τι να πει κάποιος για τον δρόμο Δράκεια-Άγιος Λαυρέντιος, για τον οποίον μόνο μια επικυροποίηση της μελέτης απαιτούνταν, αλλά κι εκεί τίποτα… Δηλαδή αν δεν είχε εντοπιότητα τι θα έκανε; Αυτά λοιπόν είναι τα μεγάλα έργα της Θεσσαλίας;

Η «Πρωτοβουλία» με ηγέτη τον Δημήτρη Κουρέτα, δεσμεύεται για:

-Την πλήρη και σωστή επισκευή του συνόλου του οδικού δικτύου και όχι με τις διαδικασίες των απευθείας αναθέσεων του κατεπείγοντος ή τις συμβάσεις σε ένα και μόνο εργολάβο Δημοσίων έργων συντήρησης του οδικού κυκλώματος (που άλλωστε δεν την είδαμε όλα αυτά τα χρόνια).
– Την ολοκλήρωση και παράδοση άμεσα των προαναφερθέντων έργων και καλεί τους κατοίκους να είναι στο πλευρό μας… Διότι μπορεί να μην κάνουμε δεξιώσεις και γιορτές αλλά βρισκόμαστε και βρισκόμασταν πάντα στο δίπλα στον Πολίτη και όχι πίσω από απρόσιτες και κλειστές πόρτες.
– Την κινητοποίηση όλου του Περιφερειακού Συμβουλίου ώστε να βγει νομοθετική ρύθμιση και να επανεξεταστούν οι προφανείς και οι πρόδηλες παραλείψεις της Δημόσιας Διοίκησης, που οδήγησαν σε χαρακτηρισμό ως δασικών εκτάσεων μηλαιοπερίβολα και καστανωτά, οδηγώντας σε απόγνωση σχεδόν όλες της οικογένειες του Πηλίου και θέτοντας σε κίνδυνο μέχρι και τον πιστοποιημένο Συνεταιρισμό Ζαγοράς, εφόσον αποτάσσονται από διάφορα προγράμματα οι συνεταιριστές, ως μη ιδιοκτήτες αγροτικής καλλιέργειας.
– Την αντικατάσταση και δημιουργία σωστού δικτύου άρδευσης με νέες συνδέσεις και δεξαμενές.
Και τέλος, το πιο σημαντικό είναι ότι την επομένη μέρα των περιφερειακών εκλογών της 26ης Μαΐου, οι πόρτες της Περιφέρειας Θεσσαλίας θα είναι «ανοικτές» σε όλους τους πολίτες, χωρίς αποκλεισμούς και υπεροπτικές συμπεριφορές».



Ζαγορά Πήλιο