Απ. Κοντογιώργος, ο Αντιδήμαρχος – πολυεργαλείο του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου

Όλα τα νέα
myvolos.net
2019-05-23 20:21:25

Τις γνώσεις του για θέματα λειτουργίας της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, τη διάθεση προσφοράς στους τομείς αρμοδιότητάς του και το μεράκι του να βάλει το λιθαράκι του για την πρόοδο του τόπου του, καταθέτει καθημερινά, με ενθουσιασμό και αποτελεσματικότητα ο Αντιδήμαρχος Ζαγοράς – Μουρεσίου Απ. Κοντογιώργος.

Το «πολυεργαλείο» του Δήμου, όπως τον αποκαλούν συνεργάτες και δημότες, βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή, δίνοντας μάχη με τα προβλήματα της καθημερινότητας αλλά και με τις μεγάλες καταστροφές που προκάλεσαν οι περσινές θεομηνίες στον τόπο.

Δίπλα στον πολίτη, χωρίς ωράρια και διαχωρισμούς, ο Απόστολος (Λάκης) Κοντογιώργος αποδεικνύει καθημερινά πως η Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο Δήμος και οι υπηρεσίες του, λειτουργούν προς όφελος των δημοτών και του τόπου, παράγοντας έργο, προσφέροντας υπηρεσίες και ευκαιρίες ανάπτυξης.

Αντιδήμαρχος της ΔΕ Ζαγοράς και παράλληλα με αρμοδιότητες Τεχνικών έργων, ηλεκτροφωτισμού, παιδείας, προγραμματισμού, αναπληρωτής του Δημάρχου Παν. Κουτσάφτη, ο Απ. Κοντογιώργος ζητά και πάλι την ψήφο, την εμπιστοσύνη των συνδημοτών του, την εντολή να συνεχιστεί το μεγάλο έργο που υλοποιήθηκε σε πρωτοφανείς συνθήκες στην περιοχή του Δήμου Ζαγοράς – Μουρεσίου.

Παρών στα δύσκολα, όπως όλη η ομάδα πλειοψηφίας με επικεφαλής τον Δήμαρχο Π. Κουτσάφτη, ο Απ. Κοντογιώργος καλεί τους συνδημότες να αναλογιστούν ποιοί ένωσαν δυνάμεις και στάθηκαν απέναντι στην καταστροφή για να κρατήσουν τον Δήμο ζωντανό, ποιοί δοκιμάστηκαν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες και πέτυχαν να διατηρήσουν την κανονικότητα της περιοχής.

«Η ανασύνταξη του Δήμου, η εξυγίανση των οικονομικών, ο προγραμματισμός και η αξιοποίηση χρηματοδοτικών εργαλείων, ήταν η πρώτη προτεραιότητα της Δημοτικής Αρχής και καταφέραμε σε συνεργασία με την Περιφέρεια Θεσσαλίας, τον Δήμο Βόλου, την κεντρική διοίκηση, τους βουλευτές, τους φορείς της περιοχής να συγκροτήσουμε ένα ισχυρό μέτωπο απέναντι στα προβλήματα.

Ενδεικτικά, τονίζει ο κ. Κοντογιώργος αναφέρω την ένταξη στο πρόγραμμα Φιλόδημος 11 παιδικών χαρών, με την πρώτη στην Αγ. Κυριακή να έχει ήδη παραδοθεί σε χρήση, έργα για την άρδευση και την ύδρευση όπως στεγανώσεις και συντηρήσεις δεξαμενών άρδευσης και ύδρευσης, συντήρηση και αναβάθμιση σχολείων όπως στο Πουρί, αποκαταστάσεις ζημιών ακόμη και μέσα σε γειτονιές με τοίχους αντιστήριξης, επέκταση ηλεκτροφωτισμού, προσβάσεις για ΑμεΑ όπως έγινε στην πλατεία Αγ. Γεωργίου και ακολουθεί η πλ. Μακρυράχης, κλειστό γυμναστήριο- αίθουσα πολλαπλών δραστηριοτήτων στην Ζαγορά, αποκαταστάσεις κρινών και συντηρήσεις γεφυριών και δημοτικών κτιρίων, εγκατάσταση συστήματος ελέγχου δεξαμενών ύδρευσης, εξοπλισμός και συνδέσεις διαδικτύου σε όλα τα δημοτικά κτίρια μαζί με εξοπλισμό, απόκτηση νέων οχημάτων, αποπεράτωση νέου δικτύου ύδρευσης στο Χορευτό, και πολλά ακόμη που περιλαμβάνονται στον απολογισμό μας.

Στους αποχιονισμούς, στους καθαρισμούς  παραλιών και κοινόχρηστων χώρων, στις παρεμβάσεις στην αγροτική οδοποία, στην ενίσχυση της τουριστικής ταυτότητας με υποδομές, δράσεις ανάδειξης τοπικών προϊόντων και προβολής σε διεθνείς τουριστικές εκθέσεις κ.α., η Δημοτική Αρχή μπήκε μπροστά εμπνέοντας δημιουργικές δυνάμεις, πολίτες και φορείς της περιοχής.

Όλοι μαζί στα δύσκολα, αποδείξαμε πως έχουμε δυνάμεις και όρεξη για να αντιμετωπίσουμε νέες προκλήσεις.

Είμαστε έτοιμοι για το επόμενο μεγάλο βήμα και σας καλώ να ενισχύσετε με την ψήφο σας την Ενωτική Συνεργασία.

 



Ζαγορά Πήλιο