19χρονος ανέβηκε στα κάγκελα γέφυρας στη Μακρυράχη κι έπεσε στο κενό από ύψος δέκα μέτρων

Όλα τα νέα
myvolos.net
2019-05-25 00:48:00

Συναγερμό σήμανε λίγο πριν τα μεσάνυχτα σε διασώστες, αστυνομία και ΕΚΑΒ καθώς 19χρονος ανέβηκε στα κάγκελα γέφυρας στη Μακρυράχη προς Ανήλιο κι έπεσε στο κενό από ύψος δέκα περίπου μέτρων.

Ο νεαρός κατέληξε ευτυχώς σε σωρό με χώματα ενώ δίπλα στο σημείο πτώσης υπήρχαν βράχοι και για μερικά εκατοστά η πτώση θα ήταν μοιραία για τον 19χρονο που υπέστη κατάγματα.

Πληροφορίες αναφέρουν πως ο νεαρός προ ημερών είχε προσπαθήσει πάλι να αυτοκτονήσει, κόβοντας τις φλέβες του αλλά σώθηκε την τελευταία στιγμή καθώς έγινε αντιληπτός και του παρασχέθηκε άμεσα ιατρική φροντίδα.

Σήμερα η κατάσταση όμως ήταν διαφορετική καθώς για μια ακόμη φορά το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ζαγοράς δεν μπορούσε να μετακινηθεί λόγω έλλειψης οδηγού και διασώστη με συνέπεια οι πυροσβέστες και οι αστυνομικοί που έσπευσαν στο σημείο να περιμένουν το ΕΚΑΒ από τον Βόλο.

Ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης και ο Αντιδήμαρχος κ. Απ. Κοντογιώργος βρέθηκαν στο σημείο για να συνδράμουν στους διασώστες και τελικά ο νεαρός ανασύρθηκε από τον γκρεμό και με το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διακομίστηκε στο Νοσοκομείο Βόλου με κατάγματα εκτός κινδύνου.

Πρόκειται για το δεύτερο περιστατικό σε σύντομο χρονικό διάστημα στο οποίο το Κέντρο Υγείας Ζαγοράς αδυνατεί λόγω έλλειψης προσωπικού να στείλει ασθενοφόρο το οποίο παρέμεινε καθηλωμένο στη Μονάδα Υγείας.

Ο Δήμαρχος κ. Παν. Κουτσάφτης, ανέφερε πως το πρωί θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου καθώς τα υπομνήματα και οι διαμαρτυρίες της Δημοτικής Αρχής στις αρμόδιες υπηρεσίες, δεν αρκούν.

«Αυτή η κατάσταση δεν πάει άλλο. Δεν είναι δυνατόν να μένει ακινητοποιημένο το καινούργιο ασθενοφόρο στο Κέντρο Υγείας και οι πολίτες που χρειάζονται επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα να μεταφέρονται στις καρότσες αγροτικών ή να περιμένουν μία ώρα να έρθει το ΕΚΑΒ από τον Βόλο.

Ο χρόνος, ακόμη και τα δευτερόλεπτα είναι καθοριστικά στην κατάσταση τραυματιών ή ασθενών και αν δεν το αντιλαμβάνονται οι αρμόδιοι, θα πρέπει να εξηγήσουν στην Εισαγγελία γιατί οι πολίτες και οι τουρίστες στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου πρέπει να προσεύχονται να μην χρειαστούν ασθενοφόρο.

Και είναι οξύμωρο από το Κέντρο Υγείας να ζητούν τη συνδρομή του Δήμου στη λειτουργία του Κέντρου, να ζητούν να πιέσει ο Δήμος για να γίνει αποκατάσταση της στέγης, να μπει μπροστά ο Δήμος για να προμηθευτεί νέο ασθενοφόρο και μετά από όλα αυτά, η δομή υγείας να μην μπορεί να αντιμετωπίσει περιστατικά όλο το 24ωρο.

Είναι απαράδεκτο και επικίνδυνο και καθώς κανείς δεν μπορεί να παίζει με ζωές, ας αναλάβουν τις ευθύνες τους και ας λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης όπου προσφεύγουμε», ανέφερε ο Δήμαρχος κ. Π. Κουτσάφτης, εκφράζοντας και την έντονη δυσαρέσκεια των κατοίκων για την κατάσταση.

 



Ζαγορά Πήλιο