Δεν άνοιξε «ρουθούνι»

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2019-06-02 11:21:58
Δεν άνοιξε «ρουθούνι»

Εξέπεμψαν SOS και τους αγνόησαν επιδεικτικά, παρότι έβγαλαν κραυγή μέσα στην προεκλογική περίοδο. Ούτε η Περιφέρεια, ούτε οι Δήμοι με τους υποψήφιους ή εκλεγέντες δημάρχους δεν μπήκαν στον κόπο να κινητοποιηθούν, παρότι οι πυροσβέστες στον Νομό Μαγνησίας τους ενημέρωσαν όλους εγγράφως πως με τις ελλείψεις που υπάρχουν ο κίνδυνος είναι «εδώ».
Η Ένωση Υπαλλήλων του Πυροσβεστικού Σώματος Μαγνησίας έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Αρχηγό, στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων ότι η αναγκαστική μετακίνηση περίπου 28 πυροσβεστών από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες του Νομού, θέτει σε κίνδυνο την πυρασφάλεια ολόκληρης της περιοχής, καθώς επίσης και των ίδιων των πολιτών της.
Η μετακίνηση 28 ανθρώπων γίνεται στο μεταξύ την ώρα που ήδη η τοπική μονάδα καταγράφει 31 κενά.
«Η αντιπυρική θωράκιση του Νόμου βρίσκεται αυτή τη στιγμή σε τραγική κατάσταση και στηρίζεται για άλλη μια χρονιά στο φιλότιμο των συναδέλφων», μας είπανε οι πυροσβέστες και η επιστολή τους αναγνώστηκε καθέτως -όχι από τον αρχηγό του πυροσβεστικού σώματος- αλλά από τα πολιτικά πρόσωπα σε όλο τον Νομό. Μετά βρήκε τη θέση της στο καλάθι των αχρήστων…

Η αποδυνάμωση των Υπηρεσιών σημαίνει την ταυτόχρονη αδυναμία τους να είναι συνεπείς στα καθήκοντά τους, αφού θα είναι στελεχωμένες με λιγότερα άτομα από αυτά που απαιτούνται, ώστε να προστατεύεται, σε περίπτωση κινδύνου μία τόσο μεγάλη έκταση, όπως είναι ο Νομός Μαγνησίας, ο οποίος ταυτόχρονα έχει υψηλό βαθμό δυσκολίας στις κατασβέσεις λόγω του γεωγραφικού ανάγλυφου, τη στιγμή που οι ανάγκες όχι μόνο παραμένουν οι ίδιες, αλλά ταυτόχρονα αυξάνονται.
Σε όλα αυτά, αν προσθέσει κανείς τις τεράστιες ελλείψεις σε οχήματα, ατομικό και μηχανολογικό εξοπλισμό, κτιριακά προβλήματα σε όλες τις Υπηρεσίες, γίνεται αντιληπτό ότι η αντιπυρική θωράκιση του Νόμου βρίσκεται στον «αέρα».
Τα προβλήματα μπορούν να προκαλέσουν επικίνδυνες καταστάσεις, προειδοποίησαν οι πυροσβέστες, παρουσιάζοντας την τραγική εικόνα μιας «γυμνής» πυροσβεστικής. Και σε αυτό το σημείο αναρωτιέται κανείς ποιος ο ρόλος των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων… στα οποία εμφανίζονται διάφοροι ιθύνοντες για να δηλώνουν ετοιμότητα, όταν τους λείπουν ακόμα και τα νεροπίστολα.



Ζαγορά Πήλιο