Κομοτηνή: Μια δεύτερη «ματιά» στα αποτελέσματα των εκλογών

Όλα τα νέα
ert.gr
2019-06-04 10:15:00
Κομοτηνή: Μια δεύτερη «ματιά»  στα αποτελέσματα των εκλογών

Δύο πρώην πρόεδροι της ΝΟ.Δ.Ε. Ροδόπης, ο κος Ντίνος Μορφακίδης και ο κος Δήμοσθένης Χατζόπουλος και ο εν ενεργεία πρόεδρος,  κος Γιάννης Βεζυριαννίδης μίλησαν στην ΕΡΤ Κομοτηνής σχολιάζοντας το αποτέλεσμα της κάλπης, την εκλογή Χρήστου Μέτιου και Γιάννη Γκαράνη στην Περιφέρεια και στο δήμο Κομοτηνής αντίστοιχα, αλλά και την προσπάθεια του Αντώνη Γραβάνη. Προτρέποντας  όλους τους εκλεγμένους να εργαστούν για το καλό του τόπου.

Δημοσθένης Χατζόπουλος: «Να βάλουν το κεφάλι κάτω και να δουλέψουν»

Δημοσθένης Χατζόπουλος: «Να βάλουν το κεφάλι κάτω και να δουλέψουν»
«Θέλω να συγχαρώ τον Γιάννη Γκαράνη , έκανε μια μεγάλη και καθαρή νίκη και τον συγχαίρω. Θέλω να σημειώσω ότι μέσα στο συνδυασμό του υπήρχε ένα μεγάλο εκλεκτό κομμάτι υποψηφίων της ΝΔ και οι περισσότεροι από αυτούς έχουν εκλεγεί. Θέλω να τους συγχαρώ για την εκλογή τους κι αυτούς οι οποίοι τους ακολούθησαν και όλοι μαζί ενωμένοι στις εθνικές εκλογές, υποψήφιοι και ψηφοφόροι θα είμαστε για την νίκη της ΝΔ.» δήλωσε ο κος Δημοσθένης Χατζόπουλος . Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στην εκλογή του Περιφερειάρχη, του κ. Χρήστου Μέτιου λέγοντας ότι «Την εκλογή του κ. Μέτιου την άξιζε τόσο ο ίδιος όσο και τα στελέχη που έχει δίπλα του. Είναι ικανά και άριστα» προτρέποντας τον « Να προχωρήσει πιο πολύ τα έργα που μπορεί να προχωρήσει και να εντάξει και νέα. Πρέπει να δουλέψουν, να ανασκουμπώσουν τα μανίκια τους και να δουλέψουν. Αυτό είναι το μόνο . Να βάλουν το κεφάλι κάτω και να δουλέψουν, αν αδρανήσουν μετά από τέσσερα χρόνια θα σκεφτόμαστε για μια αλλαγή υποψηφιότητας.»
Ντίνος Μορφακίδης: « Ελπίζουμε όλοι αυτοί που εξελέγησαν να κάνουν καλά πράγματα για τον τόπο»

Ντίνος Μορφακίδης: « Ελπίζουμε όλοι αυτοί που εξελέγησαν να κάνουν καλά πράγματα για τον τόπο»

«Ο Χρήστος Μέτιος και ο Αντώνης Γραβάνης είναι δικά μου παιδιά. Μαζί τους βρίσκομαι χρόνια ολόκληρα τους ξέρω από μικρά παιδιά. Συμμεριζόμουν την αγωνία τους, έβλεπα την προσπάθεια τους, βόηθησα όσο μπορούσα και τον έναν και τον άλλον.» δηλώνει ο κος Ντίνος Μορφακίδης και σημειώνει « Ο Αντώνης δεν εξελέγη, όμως, έκανε έναν έντιμο και καθαρό αγώνα με τις μικρές δυνάμεις που είχε. Η κοινωνία τον τίμησε , όχι όπως έπρεπε, αλλά έτσι είναι οι εκλογές. Είναι αλήθεια πώς πάντοτε δεν εκλέγονται οι καλύτεροι, Εύχομαι να μην κάναμε λάθος. Τουλάχιστον στο δήμο Κομοτηνής. Δεν μας αρέσει αυτό που βλέπουμε όλα αυτά τα χρόνια.» Ο κος Μορφακίδης δεν παραλείπει να συγχαρεί τον νέο δήμαρχο Κομοτηνής, τον κο Γιάννη Γκαράνη λέγοντας: «Συγχαρητήρια στον κο Γκαράνη που βγήκε, που τον εξέλεξε, όπως και στον κο Μέτιο που εξελέγη. Έδωσα την ψυχή μου και αγωνίστηκα όσο μπορούσα. Τον συνεχάρη ήδη και ατενίζουμε με αισιοδοξία την επόμενη μέρα» για να καταλήξει λέγοντας « Ελπίζουμε όλοι αυτοί που εξελέγησαν, δήμαρχος και περιφερειάρχης, να κάνουν καλά πράγματα για τον τόπο τους. Αυτό μετράει τίποτα παραπάνω και τίποτα λιγότερο.»

 

Γιάννης Βεζυριαννίδης: «Υπάρχουν πάρα πολλοί δεξιοί ψηφοφόροι στον κο Γκαράνη και θα πρέπει να δούμε για ποιο λόγο δεν εμπιστεύονται τους δικούς μας συνδυασμούς.»

Γιάννης Βεζυριαννίδης: «Υπάρχουν πάρα πολλοί δεξιοί ψηφοφόροι στον κο Γκαράνη και θα πρέπει να δούμε για ποιο λόγο δεν εμπιστεύονται τους δικούς μας συνδυασμούς.»

«Είναι κάτι πολύ σημαντική για μας η εκλογή του κ. Μέτιου, για την ΝΔ, γιατί ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε δώσει ξεκάθαρο χρίσμα στο Χρήστο Μέτιο.» δηλώνει ο νυν πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ροδόπης κος Γιάννης Βεζυριαννίδης και σημειώνει « Θέλω να του ευχηθώ καλή επιτυχία. Να του ευχηθώ να συνεχίσει το έργο το οποίο έχει διατελέσει αυτά τα 2,5 χρόνια. Θα είμαστε δίπλα του. Συνεχίζει στο τιμόνι της περιφέρειας σε μια δύσκολη χρονική στιγμή. Σε μια χρονική στιγμή όπου θα πρέπει να αλλάξουμε το κλίμα στην περιφέρεια να μην είμαστε από τις τελευταίες περιφέρειες στην Ελλάδα και στην Ευρώπη στο ΑΕΠ και στην Ανάπτυξη.»
Αναφερόμενος στην εκλογή του Γιάννη Γκαράνη στον δημαρχιακό θώκο τον συγχαρεί, ομοίως και τον Αντώνη Γραβάνη, που έκανε, όπως λέει, έναν τίμιο και ειλικρινή αγώνα με την ομάδα του. «Το πάλεψε όσο μπορούσε, υπάρχουν προφανώς θέματα που θα συζητήσουμε τις επόμενες μέρες. Συγχαρητήρια και σ΄ αυτόν και στην ομάδα του. Θα είναι μια δύναμη στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Θα είναι μια δυναμική αντιπολίτευση που θα βοηθήσει την δημοτική αρχή, ώστε να διορθώσει την κατάσταση στην Κομοτηνή γιατί τα προβλήματα είναι αρκετά, η καθημερινότητα είναι προβληματική, θα πρέπει να υπάρχει ανάπτυξη, θεωρώ ότι ο Αντώνης και η ομάδα του θα βοηθήσει προς αυτή την κατεύθυνση.»
Σημειώνουμε την δυστοκία που υπάρχει στην εκλογή δημάρχου, φίλα προσκείμενου στην ΝΔ, στο δήμο Κομοτηνής με εξαίρεση την εκλογή Κοτσάκη ζητώντας του να μας δώσει μια εξήγηση. «Δεν σας κρύβω ότι είναι κάτι που μας έχει προβληματίσει, μας στεναχωρεί. Κάτι που στις κομματικές μας οργανώσεις θα το συζητήσουμε. Έχουν γίνει λάθη στο παρελθόν, σίγουρα έχουμε κάνει κι εμείς σαν ΝΟ.Δ.Ε. Θα πρέπει να το αλλάξουμε. Αυτή θα πρέπει να είναι η στόχευση. Υπάρχουν πάρα πολλοί δεξιοί ψηφοφόροι στον κο Γκαράνη και θα πρέπει να δούμε για ποιο λόγο δεν εμπιστεύονται τους δικούς μας συνδυασμούς. Είναι κάτι το οποίο μας στεναχωρεί και κάτι το οποίο μας προβληματίζει.»
Φώτο: Ντίνος Μορφακίδης, Δημοσθένης Χατζόπουλος και Γιάννης Βεζυριαννίδης Ρεπορτάζ κείμενο φωτογραφίες: Μαρία Νικολάου

www.ert.gr



Ζαγορά Πήλιο