Κινητό οφθαλμολογικό κλιμάκιο για τους πρόσφυγες

Όλα τα νέα
ert.gr
2019-06-05 08:48:47
Κινητό οφθαλμολογικό κλιμάκιο για τους πρόσφυγες

Στην δημιουργία ενός υπερσύγχρονου κινητού οφθαλμολογικού κλιμακίου προχώρησε το Πανεπιστήμιο των Ορέων σε συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Εταιρεία Διαθλαστικής Χειρουργικής και την Ελληνική Εταιρεία Ενδοφακών και Διαθλαστικής Χειρουργικής. Το κλιμάκιο το οποίο θα πραγματοποιεί εξειδικευμένες οφθαλμολογικές εξετάσεις τους πληθυσμούς των αιτούντων άσυλο και των προσφύγων, θα παρουσιαστεί σήμερα στις 2 το μεσημέρι, στο χώρο της προβλήτας μπροστά από το Λιμεναρχείο Ηρακλείου. Εκεί για πρώτη φορά, θα παρέχει δωρεάν οφθαλμολογικές εξετάσεις σε πρόσφυγες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα φιλοξενίας οικογενειών που υλοποιεί στην Κρήτη η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ σε συνεργασία με την Αναπτυξιακή Ηρακλείου.
Επόμενος στόχος μετά την Κρήτη είναι το οφθαλμολογικό κλιμάκιο να μεταβεί στις δομές φιλοξενίας προσφύγων στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και στη Βόρεια Ελλάδα.
Το κλιμάκιο που χρησιμοποιεί μηχανημάτα τελευταίας τεχνολογίας και έχει την συνδρομή εθελοντών ιατρών, οπτικών και οπτομετρών από την Ελλάδα και την Ευρώπη, θα εκτεθεί στην Αθήνα και στο Πανελλήνιο Οφθαλμολογικό Συνέδριο, μπροστά στο Μέγαρο Μουσικής. Εκεί οι σύνεδροι θα ενημερωθούν για την σχετική τεχνολογία και θα έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν συμμετοχή στην ανθρωπιστική αυτή δράση.

www.ert.gr



Ζαγορά Πήλιο