Λυκούδης: Η ΝΔ διαμορφώνεται ως ισχυρότατος πόλος όταν ο άλλος χώρος δεν μπορεί να βρει τον βηματισμό του (audio)

Όλα τα νέα
ert.gr
2019-06-05 12:52:38
Λυκούδης: Η ΝΔ διαμορφώνεται ως ισχυρότατος πόλος όταν ο άλλος χώρος δεν μπορεί να βρει τον βηματισμό του (audio)

Εκτός από το ΚΙΝΑΛ, που τώρα είναι σε αναστάτωση, ο κ. Μητσοτάκης και ο κ. Τσίπρας φαίνονται να διαχειρίζονται το αναμενόμενο. Ο κ. Μητσοτάκης, βέβαιος νικητής μεθαύριο, επιχειρεί να φτάσει στον στόχο του που είναι η αυτοδυναμία, δήλωσε ο ανεξάρτητος βουλευτής Σπύρος Λυκούδης στο Πρώτο Πρόγραμμα και στην Ευαγγελία Μπαλτατζή. Ο δε κ. Τσίπρας έδειξε προχθές ότι ξέρει πως θα είναι ο ηττημένος στις 7 Ιουλίου και θα προσπαθήσει, νομίζω, να περιορίσει το εύρος της ήττας, πρόσθεσε.

Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο ΚΙΝ.ΑΛ με την αποχώρηση του κ. Βενιζέλου είπε χαρακτηριστικά ότι όποιες διαφορές ή διαφωνίες κι αν έχει κάποιος με τον Β. Βενιζέλο, ουδείς αμφισβητεί ότι πρόκειται για έναν κορυφαίο πολιτικό παράγοντα της χώρας, με απίστευτο εύρος γνώσεων και δυνατοτήτων. Ένα κόμμα που έχει τη δυνατότητα να έχει στις γραμμές του ένα τέτοιο στέλεχος, το αποπέμπει; Στοιχειώδης επαφή με την πολιτική ιστορία και με την εμπειρία μου με πείθει ότι αυτό είναι μια λάθος κίνηση, εκτίμησε.

Ερωτηθείς για την προσωπική του πορεία ο κ. Λυκούδης επεσήμανε ότι δεν θα είναι υποψήφιος, εκτίμησε ότι οι εξελίξεις δεν θα πάψουν να υπάρχουν και θα είναι και «πυκνές» από εδώ και εμπρός και άρα αν κάποιος θέλει να είναι ενεργός πολίτης και μαχόμενος, πάντα θα υπάρχουν περιθώρια και εγώ και οι σύντροφοι μου της αριστερής μεταρρύθμισης να έχουμε παρεμβάσεις, όπως πρόσθεσε χαρακτηριστικά.

Πάντα προσβλέπω στην μεγάλη δημοκρατική παράταξη με τα αριστερά κοινωνικά χαρακτηριστικά, που έχει ανάγκη η χώρα, συμπλήρωσε. Αυτό νομίζω ότι είναι το ζητούμενο, πολύ περισσότερο τώρα που η συντηρητική παράταξη, την οποία βεβαίως και τιμώ και σέβομαι, είναι στα πάνω της και διαμορφώνει έναν ισχυρότατο πόλο στην Ελλάδα. Το θέμα είναι ότι βλέπει κάποιος με πικρία και απογοήτευση ότι όλος ο άλλος ο χώρος δεν μπορεί να βρει ούτε τον βηματισμό του ούτε και το σύγχρονο αφήγημα του, τόνισε ο κ. Λυκούδης.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

www.ert.gr



Ζαγορά Πήλιο