Σέρρες: Επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ από την Φ.Αραμπατζή για τις καταστροφές στην περιοχή της Αλιστράτης

Όλα τα νέα
ert.gr
2019-06-06 12:28:04
Σέρρες: Επιστολή στον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ από την Φ.Αραμπατζή για τις καταστροφές στην περιοχή της Αλιστράτης

Την άμεση και τάχιστη στήριξη των πληγέντων παραγωγών του Νομού Σερρών, που επλήγησαν λόγω της απίστευτης φυσικής καταστροφής την Κυριακή 2 Ιουνίου, στην ευρύτερη περιοχή της Αλιστράτης ζητά με επιστολή της προς τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Θεοφάνη Κουρεμπέ, η Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της ΝΔ, κ. Φωτεινή Αραμπατζή. Η ισχυρή βροχόπτωση και το χαλάζι προκάλεσαν σοβαρότατες ζημιές σε περισσότερα από 9.000 στρέμματα καλλιεργειών.
Μάλιστα η κ. Αραμπατζή αναφέρει ότι σε έκταση, που σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ξεπερνά τα 3.000 στρέμματα, η καταστροφή είναι ολοκληρωτική σε καλλιέργειες καλαμποκιού, σιτηρών, ρεβιθιών, καπνού, πυρηνοκάρπων και βαμβακιού και τα σιτηρά και τα ρεβίθια ήταν στο τελικό στάδιο προ της συγκομιδής. Όπως συμπληρώνει η Τομεάρχης της ΝΔ δύσκολη είναι, η έστω μερική, επανόρθωση των ζημιών και στις άλλες καλλιέργειες. Ενώ, ειδικότερα για τη δυναμική καλλιέργεια του βαμβακιού, η αναγκαία όψιμη επανασπορά εκτός εποχής, είναι βέβαιο ότι θα επιφέρει μειωμένη παραγωγή. Γι αυτό ζητά, εκτός της αποζημίωσης επανασποράς να υπάρξει παρακολούθηση των φυτειών, ώστε να εκτιμηθεί το φθινόπωρο η βέβαιη ζημιά από την οψίμηση της καλλιέργειας.
Η κ. Αραμπατζή ρωτά συγκεκριμένα πότε θα ολοκληρωθεί η καταγραφή των ζημιών και η αποζημίωση των πληγέντων παραγωγών του Νομού Σερρών.

www.ert.gr



Ζαγορά Πήλιο