Διαμαρτυρία στο ΣΕΠΕ από τους καθηγητές για το αποκλεισμό μαθητών στις πανελλαδικές από εργοδότες στα Χανιά (video)

Όλα τα νέα
ert.gr
2019-06-10 11:04:29
Διαμαρτυρία στο ΣΕΠΕ από τους καθηγητές για το αποκλεισμό μαθητών στις πανελλαδικές από εργοδότες στα Χανιά (video)

Διαμαρτυρία στην Επιθεώρηση εργασίας  από τους καθηγητές στα Χανιά  για το αποκλεισμό μαθητών στις πανελλαδικές εξειτάσεις από εργοδότες. Σύμφωνα με πληροφορίες εξετάζεται το ενδεχόμενο  να δοθεί η δυνατότητα στους μαθητές  που αποκλείστηκαν να εξεταστούν ετεροχρονισμένα. Οι ίδιοι οι υποψήφιοι δεν θέλουν να γίνει τίποτε γνωστό που να τους αφορά καθώς εκτιμούν ότι στοχοποιούνται άμεσα.

Το υπουργείο Παιδείας για την υπόθεση τονίζει ότι, μόνο θυμό και κοινωνική αγανάκτηση προκαλεί η πρωτόγνωρη εργοδοτική αναλγησία, αποτέλεσμα της οποίας ήταν ο αποκλεισμός υποψηφίων που φοιτούσαν σε Εσπερινό Λύκειο των Χανίων.

Η αυθαιρεσία ορισμένων εργοδοτών, τονίζεται στην ανακοίνωση, έφτασε στο σημείο να αρνηθεί ακόμα και το αίτημα αλλαγής βάρδιας προκειμένου οι υποψήφιοι να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις.

Το δικαίωμα που δίνει η Πολιτεία στους εργαζομένους και στις εργαζόμενες να φοιτήσουν σε Εσπερινά Λύκεια, προκειμένου να διεκδικήσουν πρόσβαση στα Πανεπιστήμια, δεν μπορεί να αφαιρείται από ασύδοτους εργοδότες που προωθούν συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα, σημειώνει το υπουργείο.

Ρεπορτάζ: Σοφία Θεοδωράκη

www.ert.grΖαγορά Πήλιο