Σταθάκης: Η επόμενη μέρα χρειάζεται μια επιθετική αναπτυξιακή ατζέντα (audio)

Όλα τα νέα
ert.gr
2019-06-10 11:01:23
Σταθάκης: Η επόμενη μέρα χρειάζεται μια επιθετική αναπτυξιακή ατζέντα (audio)

Και τις τρεις προηγούμενες χρονιές οι προβλέψεις μας για την ελληνική οικονομία αποδείχθηκαν σωστές, άρα έχουμε κάθε δικαίωμα να λέμε ότι και φέτος οι ελληνικές προβλέψεις θα είναι σωστές και οι επιφυλάξεις της Κομισιόν θα ξεπεραστούν και αυτό θα αποτυπωθεί στην Έκθεση του Οκτώβρη, εκτίμησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό Χανίων, Γιώργος Σταθάκης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα και στους Μαρία Γεωργίου και Βαγγέλη Παπαδημητρίου.

Με το που βγήκαμε από το μνημόνιο αμέσως πήραμε μέτρα φοροελαφρύνσεων, όπως για παράδειγμα την μείωση του ΦΠΑ, την μη μείωση του αφορολόγητου, σημείωσε. Σε ό,τι αφορά την κριτική που ασκεί η ΝΔ για την αύξηση φόρων που επέβαλε η κυβέρνηση ο υπουργός επεσήμανε ότι δεν έχει καμία σχέση το μνημόνιο ένα και το μνημόνιο δυο με αυτό που εφάρμοσε η σημερινή κυβέρνηση και δεν υπάρχει οποιαδήποτε συσχέτιση, καθώς ήταν πολύ ηπιότερο αυτό που εφάρμοσε η δική μας κυβέρνηση, αλλά και πετύχαμε μοναδικούς ρυθμούς κοινωνικής συνοχής που ήταν στον αντίποδα αυτών που είχαν συμβεί τα προηγούμενα τέσσερα χρόνια.

Το διακύβευμα των εκλογών θα είναι η ανάπτυξη, ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιάσει μια επιθετική αναπτυξιακή ατζέντα, τα μνημόνια είναι πίσω μας, η επόμενη μέρα χρειάζεται μια επιθετική αναπτυξιακή ατζέντα, τόνισε ο κ. Σταθάκης.

Πηγή: Πρώτο Πρόγραμμα

Επιμέλεια: Αλέκα Σταυροπούλου

www.ert.grΖαγορά Πήλιο