Δράσεις του Χρήστου Τριαντόπουλου για το περιβάλλον στη Μαγνησία

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2019-06-16 08:49:47
Δράσεις του Χρήστου Τριαντόπουλου για το περιβάλλον στη Μαγνησία

Συνεχίζονται οι δράσεις της Κοινότητας διαλόγου Σύνθεσις και του προέδρου της Χρήστου Τριαντόπουλου, αναφορικά με την απορρύπανση του περιβάλλοντος στη Μαγνησία. Στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «Θάλασσες Μαγνησίας: Καθαρισμός και Ανακύκλωση» και σε συνεργασία με την Aegean Rebreath αλλά και με άλλους τοπικούς φορείς, πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο καθαρισμοί των θαλάσσιων και παράκτιων χώρων σε Ν. Αγχίαλο, Αγριά, Νταμούχαρη και Αγ. Ιωάννη, ενώ μέσα στον Ιούλιο, τη σκυτάλη λαμβάνουν παραλίες και λιμάνια στα νησιά των Σποράδων. Όπως στην πρώτη φάση της πρωτοβουλίας, έτσι και τώρα, με τη βοήθεια αυτοδυτών, εθελοντών και τοπικών φορέων, ο στόχος είναι η αποκομιδή απορριμμάτων με γνώμονα ένα υγιές περιβάλλον για τις επόμενες γενιές.
Η μεγάλη ωστόσο δραστηριοποίηση της Κοινότητας Διαλόγου Σύνθεσις, η οποία ιδρύθηκε το 2014 και του προέδρου της, ξεφεύγει από το πλαίσιο της περιβαλλοντικής μέριμνας, καθώς την τελευταία πενταετία έχουν αναπτυχθεί διάφορες πρωτοβουλίες που σχετίζονται με την οικονομία και την κοινωνία. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσονται δράσεις όπως η διαμόρφωση του Ελληνικού Φόρουμ για το Ψηφιακό Μέλλον και η δημιουργία του Δικτύου Διαγενεακής Δικαιοσύνης, για την ανάδειξη της ανάγκης αποκατάστασης της αλληλεγγύης μεταξύ των γενεών. Στη Μαγνησία, τα τελευταία δύο έτη σημειώθηκαν επίσης σημαντικές πρωτοβουλίες, με γνώμονα την τουριστική ανάπτυξη του νόμου, την προσβασιμότητα των ατόμων με αναπηρία αλλά και την αξιοποίηση του αεροδρομίου της περιοχής μας, οι οποίες οφείλονται, αφενός στην εντοπιότητα του Χρήστου Τριαντόπουλου και αφετέρου στην αγάπη του για τον τόπο.

Ποιος είναι ο Χρήστος Τριαντόπουλος
Γεννημένος το 1980, με καταγωγή από τη Νέα Αγχίαλο και το Κεραμίδι, μεγάλωσε στον Βόλο ως μαθητής και αργότερα στη Νέα Αγχίαλο απ’ όπου κι αποφοίτησε. Σπούδασε οικονομικές επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και έλαβε τον μεταπτυχιακό τίτλο του στις Ευρωπαϊκές και Διεθνείς Σπουδές από το Πανεπιστήμιο Αθηνών, ενώ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών έλαβε το διδακτορικό τίτλο σπουδών του πάνω στην πολιτική οικονομία των χρηματοπιστωτικών συστημάτων και της εποπτείας, εκπονώντας τμήμα των διδακτορικών του σπουδών, με υποτροφία, στο London School of Economics. Παράλληλα, δραστηριοποιήθηκε ερευνητικά σε εργαστήρια του Πανεπιστημίου Αθηνών, στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και στο University of Sussex.

Επαγγελματικά, δραστηριοποιήθηκε ως επιστημονικός συνεργάτης για θέματα οικονομικής πολιτικής και χρηματοπιστωτικών συστημάτων στη Βουλή των Ελλήνων (2008-2011). Την περίοδο 2012-2014 κατείχε συμβουλευτική θέση στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους του υπουργείου Οικονομικών με αντικείμενο την παρακολούθηση του προγράμματος δημοσιονομικής προσαρμογής, την κατάρτιση του Κρατικού Προϋπολογισμού, την επεξεργασία της δημοσιονομικής μεταρρύθμισης, ενώ ήταν υπεύθυνος για θέματα ελληνικής Προεδρίας της ΕΕ (2014) στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους. Από το 2014 είναι ερευνητής στο Κέντρο Προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ) για θέματα χρηματοπιστωτικής εποπτείας και δημοσιονομικών θεσμών. Κατείχε συμβουλευτική θέση στο υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (2015) – κατά την υπηρεσιακή κυβέρνηση – με εμπλοκή στο θέμα των περιορισμών στην κίνηση κεφαλαίων και των επιπτώσεων από τις αυξημένες προσφυγικές ροές. Παράλληλα, αποτελεί μέλος -ως εμπειρογνώμονας- της Επιτροπής για τη λειτουργία του Ενιαίου Λογαριασμού για την Εφαρμογή Κοινωνικών Πολιτικών του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού (από το 2013), ενώ, το 2016, διετέλεσε εξωτερικός επιστημονικός συνεργάτης του Ελληνικού Δημοσιονομικού Συμβουλίου με αντικείμενο, κυρίως, την κατάρτιση του προσωπικού.
Σημαντικό κομμάτι της δραστηριότητάς του είναι η διδασκαλία. Από το 2016 διδάσκει οικονομικά και δημόσια οικονομικά, σε μεταπτυχιακό επίπεδο, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και στο ΑΤΕΙ Πελοποννήσου, ενώ από το 2017 διδάσκει δημοσιονομική πολιτική στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Το ερευνητικό και συγγραφικό του έργο έχει παρουσιαστεί σε συνέδρια και περιλαμβάνεται σε βιβλία, μελέτες, εκθέσεις και άρθρα σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.
Την τελευταία δεκαετία είναι ενεργός επιστημονικός συνεργάτης του τομέα οικονομικών της ΝΔ. Την περίοδο 2008-2009 συμμετείχε ως εκπρόσωπος στις εργασίες της Ομάδας Οικονομικών και Κοινωνικών Θεμάτων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Την περίοδο 2010-2012 ήταν, με απόφαση του προέδρου της ΝΔ, μέλος της Ομάδας παρακολούθησης του προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας. Και από το 2016 είναι μέλος της ομάδας μακροοικονομικών του προγράμματος της ΝΔ.
Τέλος, αλλά καθόλου ήσσονος σημασίας, είναι παντρεμένος με τη Βάλια Χαροντάκη και έχουν δύο κόρες, τη Νεφέλη και τη Δανάη.



Ζαγορά Πήλιο