Κ. Μαραβέγιας: Τουρισμός, πολιτισμός και πρωτογενής τομέας μπορούν να απογειώσουν το Ανατολικό Πήλιο

Όλα τα νέα
myvolos.net
2019-06-28 14:49:58

Στη Ζαγορά, το Πουρί και τη Μακρυράχη περιόδευσε το απόγευμα της Πέμπτης ο υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Κωνσταντίνος Μαραβέγιας, ο οποίος είχε την ευκαιρία να συζητήσει με κατοίκους του Αντολικού Πηλίου για τα καθημερινά τους προβλήματα και τις παρεμβάσεις στις υποδομές που είναι αναγκαίες προκειμένου η περιοχή να αξιοποιήσει στο μέγιστο βαθμό τα συγκριτικά της πλεονεκτήματα.
Οι κάτοικοι της Ζαγοράς εστίασαν κυρίως στην ανάγκη βελτίωσης του οδικού δικτύου, στο έργο παράκαμψης της Ζαγοράς, στην αντιπλημμυρική θωράκιση των οικισμών, η οποία επείγει μετά και τις καταστροφικές πλημμύρες του 2018, στην επέκταση των υφισταμένων χώρων στάθμευσης και στη δημιουργία νέων, στην αναβάθμιση των αλιευτικών καταφυγίων του Δήμου Ζαγοράς Μουρεσίου ( Άγιος Ιωάννης, Χορευτό) και στην προώθηση του εναλλακτικού τουρισμού.
Ο κ. Μαραβέγιας τόνισε ότι ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου διαθέτει τεράστιες ευκαιρίες και δυνατότητες ανάπτυξης που, δυστυχώς, δεν έχουν αξιοποιηθεί μέχρι στιγμής όσο θα έπρεπε. «Η πλούσια πολιτιστική και θρησκευτική παράδοση, η δυναμική της αγροτικής παραγωγής, η προοπτική του τουρισμού, μπορούν πραγματικά να απογειώσουν την περιοχή του Ανατολικού Πηλίου», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι «εργαλεία» για την  ανάπτυξη θα πρέπει να αποτελέσουν η αξιοποίηση των χρηματοδοτικών προγραμμάτων και η προσέλκυση επενδύσεων.
Ο κ. Μαραβέγιας υπογράμμισε την ανάγκη να επιτευχθεί η σύζευξη του τουρισμού με τον πολιτισμό και τον πρωτογενή τομέα, σύμφωνα με τα ευρωπαϊκά πρότυπα, ώστε να ενισχυθεί συνολικά το brand name της περιοχής και των προορισμών της με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά και πλεονεκτήματα του καθενός.
Ιδιαίτερη σημασία, όπως είπε, θα πρέπει να δοθεί στην συστηματική ανάδειξη των εναλλακτικών μορφών τουρισμού που προσφέρει ο Δήμος Ζαγοράς – Μουρεσίου, οι οποίες έχουν υψηλή προστιθέμενη αξία και μπορούν να συμβάλουν στην επέκταση της τουριστικής δράσης.
Τέλος, δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον Αγροτικό Συνεταιρισμό Ζαγοράς τονίζοντας ότι αποτελεί πρότυπο συνεταιριστικής οργάνωσης και παράδειγμα υγιούς επιχειρηματικότητας. «Ο Συνεταιρισμός “Ζαγορίν” και η 100χρονη πορεία του, όπως είπε, πιστοποιεί ότι υπάρχει και μια άλλη Ελλάδα, μακριά από την Αθήνα, η οποία δημιουργεί και προοδεύει.



Ζαγορά Πήλιο