Γεμάτα τα ξενοδοχεία σε Βόλο και Πήλιο για το τριήμερο

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2016-10-28 14:27:18
Γεμάτα τα ξενοδοχεία σε Βόλο και Πήλιο για το τριήμερο

Γεμάτα είναι τα ξενοδοχεία του Βόλου και του Πηλίου για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου, καθώς οι πληρότητες αγγίζουν το 90% έως 95%. Ικανοποιημένοι οι ξενοδόχοι από την προαναφερόμενη εικόνα, ωστόσο επισημαίνουν πως «ένα καλό τριήμερο δεν φτάνει για να σώσει την κατάσταση, αφού τα προβλήματα στον κλάδο είναι πολλά». Αυξημένη ήταν και η κίνηση των οχημάτων στο κέντρο της πόλης χθες από νωρίς το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι, με αποτέλεσμα να δημιουργηθούν μποτιλιαρίσματα σε Ιάσονος και Δημητριάδος με σημείο αιχμής τον κόμβο Δημαρχείου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ένωσης Ξενοδόχων οι πληρότητες στα καταλύματα του Πηλίου και της χερσαίας Μαγνησίας γενικότερα άγγιξαν για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου το 90%, ενώ τα ξενοδοχεία στην πόλη του Βόλου οι πληρότητες έφτασαν και το 95%.
Οι επισκέπτες στην περιοχή μας προέρχονται από κάθε γωνιά της Ελλάδας και σύμφωνα με τους ξενοδόχους στην αυξημένη κίνηση βοήθησε και το χειμωνιάτικο σκηνικό του καιρού, καθώς πολλοί επέλεξαν να βρεθούν στο Πήλιο για να περάσουν το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας κ. Γιώργος Ζαφείρης, δήλωσε ικανοποιημένος από την κίνηση το τριήμερο, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός πως οι πληρότητες στα ξενοδοχεία άγγιξαν και το 95%. Ο Βόλος και η Μαγνησία πάντα προσελκύουν επισκέπτες στα τριήμερα, καθώς αποτελούν αγαπημένους προορισμούς για σύντομες αποδράσεις» προσέθεσε.
Ο ίδιος, ωστόσο, δεν παρέλειψε να σταθεί και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ξενοδόχοι, λέγοντας πως «το τριήμερο αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό, μπροστά στις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Αν δεν ήταν και το τριήμερο να δώσει μια «ανάσα», τότε θα ήμασταν για φυλακή» τόνισε χαρακτηριστικά.

Αυξημένη κίνηση στους δρόμους
Στο μεταξύ, αυξημένη ήταν χθες η κίνηση στους κεντρικούς δρόμους του Βόλου, η οποία κορυφώθηκε τις πρώτες απογευματινές ώρες με την άφιξη και των τελευταίων επισκεπτών του τριημέρου. Όπως προαναφέρθηκε, από νωρίς χθες το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι, δημιουργήθηκαν μποτιλιαρίσματα σε Ιάσονος και Δημητριάδος, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στον κόμβο Δημαρχείου, λόγω και της βροχόπτωσης που σημειώνονταν κατά διαστήματα. Πάντως, δεν έλειψαν οι εκνευρισμοί μεταξύ οδηγών και τα κορναρίσματα, αφού ειδικά στον προβληματικό κόμβο Δημαρχείου, θα έπρεπε να είχε κάνει την παρουσία της η Τροχαία για να διευκολύνει την κίνηση των οχημάτων.



Ζαγορά Πήλιο