Χωρίς παιδίατρο η Ζαγορά από το 2014!

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2019-07-13 07:26:05

Λάβρος ήταν ο Δήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης, μιλώντας στον Γιώργο Καρεκλίδη και το Ράδιο ΕΝΑ 102.5 για τις ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, πράγμα που τον ώθησε να κινηθεί δικαστικά και να καταθέσει μήνυση, με αποτέλεσμα να ξεκινήσει προανακριτική έρευνα ο εισαγγελέας. Οι ελλείψεις και τα προβλήματα είναι χρονίζοντα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την έλλειψη παιδιάτρου από το 2014!

Αν και ο Δήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου, όπως ανέφερε, αποφεύγει αυτού του είδους τις ενέργειες, οδηγήθηκε τόσο ο ίδιος, όσο και οι κάτοικοι της περιοχής, σε αδιέξοδο γι΄αυτό και κατέθεσε μήνυση για τις σοβαρές ελλείψεις του Κέντρο Υγείας Ζαγοράς.

«Όλοι θέλανε να βοηθήσουν, αλλά υπάρχει το «τέρας» που λέγεται γραφειοκρατία, λέγεται έλλειψη πρωτοβουλίας και δεν μπόρεσε να λυθεί, ή να ρυθμιστεί ένα τέτοιο κολοσσιαίο θέμα. Είχαμε δυο επεισόδια υψηλοτάτου κινδύνου κι έκανε να έρθει το ασθενοφόρο μιάμιση και δύο ώρες. Στο Κέντρο Υγείας δεν υπάρχει παιδίατρος. Το 2014 είχε διοριστεί μία παιδίατρος και δεν ήρθε ποτέ στη Ζαγορά. Αποσπάστηκε στο Νοσοκομείο Λαμίας. Τις προάλλες χτύπησε ένα παιδάκι λίγο το κεφαλάκι του και το πήγε η μαμά του στο Κ.Ύ και της είπαν να το μεταφέρει στο Βόλο. Το νερό μπαίνει μέσα από τη σκεπή. Οι ελλείψεις σε οδηγούς ασθενοφόρων είναι πλέον περιβόητες. Δεν αντέξαμε άλλο και καταφύγαμε σ’ αυτό το μέσο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσάφτης.

Σε ότι αφορά την κτιριακή κατάσταση του Κέντρου Υγείας ο Δήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου, ανέφερε πως εδώ και έξι μήνες έχουν εγκριθεί τα χρήματα προκειμένου να επισκευαστεί η στέγη του Κ.Υ. ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει κάτι.

Αναφορικά με το θέμα των ασθενοφόρων και τις γενικότερες ελλείψεις ο κ. Κουτσάφτης σχολίασε πως πέρυσι το χειμώνα ο Δήμος πλήρωσε το πετρέλαιο για να μετακινηθεί το ασθενοφόρο στη Λάρισα, προκειμένου να γίνει αλλαγή στα τακάκια των φρένων.

Όμως, δεν είναι μόνο αυτό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η περιοχή. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο, η Δημόσια Διοίκηση είναι απούσα.

«Θα πρέπει να οργανωθούμε και να αποφασίσει η πολιτεία, εάν αυτές τις περιοχές της θέλει να υπάρχουν. Η Δημόσια Διοίκηση είναι απούσα . Για το ταχυδρομείο υπάρχει ένας υπάλληλος μόνιμος, που πλησιάζει και ο καιρός για να συνταξιοδοτηθεί . Ο Δήμος Ζαγορας Μουρεσίου στέλνει ταχυδρομικά τους λογαριασμούς για τα τέλη στους κατοίκους κι ώσπου να τα μοιράσει αυτός ο άνθρωπος, περνάει ο καιρός και πληρώνουν προσαυξήσεις οι άνθρωποι.
Είμαστε μια περιοχή μέσα στην ανάπτυξη, διεκδικούμε να υπάρχουμε εδώ, διεκδικούμε να κρατήσουμε τον κόσμο εδώ, όμως η πολιτεία θα πρέπει να ξεκαθαρίσει εάν θέλει ή δεν θέλει», είπε χαρακτηριστικά.

The post Χωρίς παιδίατρο η Ζαγορά από το 2014! appeared first on Magnesia News.



Ζαγορά Πήλιο