Η «ταυτότητα» των τουριστών στη Μαγνησία – Από ποιες χώρες έρχονται και πόσα ξοδεύουν

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2019-08-16 05:49:19

Η τουριστική κίνηση είναι αυξημένη στη Μαγνησία, με την πληρότητα στα ξενοδοχεία να αγγίζει το 95%, ενώ όπως φαίνεται οι τουρίστες που επιλέγουν την περιοχή μας για τις καλοκαιρινές τους διακοπές μπορούν να χωριστούν σε δύο κατηγορίες. Η «ταυτότητα» των τουριστών στη Μαγνησία δεν σχετίζεται μόνο με την επιλογή του τρόπου που θα κάνουν κράτηση σε κάποιο ξενοδοχείο, αλλά παίζει ρόλο ακόμα και στα ποσά που είναι διατεθειμένη να ξοδέψει κάθε οικογένεια για τη μετακίνηση και τη διατροφή της.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Μαγνησίας Γιώργο Ζαφείρη οι τουρίστες που επιλέγουν τη Μαγνησία χωρίζονται σε δύο κατηγορίες, ενώ υπάρχουν εθνικότητες τουριστών που βρίσκονται και στις δύο.
Η πρώτη κατηγορία περιλαμβάνει τους τουρίστες που κανονίζουν μόνοι τους τις διακοπές τους. Συνήθως κάνουν μόνοι τους την κράτησή τους σε ξενοδοχεία. Ταξιδεύουν χωρίς γκρουπ και χωρίς την βοήθεια κάποιου ταξιδιωτικού γραφείου.
Στην κατηγορία αυτή περιλαμβάνονται οι Βαλκάνιοι, ενώ μπορούν να χαρακτηριστούν και ως υψηλού επιπέδου πελάτες. Σχετικά με τα χρήματα που θα διαθέσει μια τετραμελής οικογένεια τουριστών, σε αυτή την κατηγορία, αυτά μπορεί να φτάσουν και τα 250 ευρώ την ημέρα μαζί με τα έξοδα για τη διαμονή της. Όπως δήλωσε ο κ. Ζαφείρης, φέτος είναι αυξημένη η επίσκεψη Ρουμάνων στη Μαγνησία.

Η δεύτερη κατηγορία τουριστών συνήθως επισκέπτεται το Νότιο και Ανατολικό Πήλιο, σε περιοχές όπως τον Αη Γιάννη. Βασικός λόγος της επιλογής του μέρους είναι η πρόσβαση στη θάλασσα. Αυτοί οι τουρίστες, επιλέγουν να ταξιδέψουν με γκρουπ, οπότε διαμένουν σε παραθαλάσσια μέρη καθώς δεν υπάρχει μέσο να μετακινηθούν. Στην κατηγορία αυτή μια μεγάλη ομάδα αποτελούν οι Βούλγαροι, οι Ρουμάνοι και οι Σέρβοι. Επίσης παραδοσιακούς επισκέπτες αποτελούν οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί και Ολλανδοί που θεωρούνται «κλασσικοί πελάτες» ενώ πολλοί από αυτούς είναι περιπατητές.
Οι τουρίστες αυτής της κατηγορίας ξοδεύουν από 100 έως 120 ευρώ την ημέρα, συμπεριλαμβανομένου του κόστους για τη διαμονή τους.
Ερωτηθείς για την επισκεψιμότητα στη Μαγνησία από νεαρά άτομα, προκειμένου να περάσουν τις διακοπές τους σε κάποιο κάμπινγκ, ο κ. Ζαφείρης ανέφερε ότι δεν είναι μεγάλος ο αριθμός των τουριστών αυτής της κατηγορίας.

«Η Μαγνησία δεν απευθύνεται σε αυτούς τους τουρίστες. Επιλέγουν όμως τη Σκιάθο» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ζαφείρης.
Πρόσθεσε ακόμη πως οι τουρίστες που θα επιλέξουν την ενοικίαση αυτοκινήτων είναι αυτοί που βρέθηκαν στη Μαγνησία αεροπορικώς.
«Έχουμε δίκιο όταν λέμε ότι οι διακοπές στη Μαγνησία είναι για όλα τα βαλάντια» πρόσθεσε ενώ σημείωσε πως η «ταυτότητα» των τουριστών στον Νομό παρουσιάζει τα ίδια στοιχεία με την τουριστική περίοδο του 2018.

Σε πανελλαδικό επίπεδο οι τουρίστες που επιλέξουν τη χώρα μας για διακοπές είναι οι Γερμανοί, Άγγλοι, Αμερικανοί, Γάλλοι και Ιταλοί. Αυτοί οι τουρίστες «χαλάνε» χρήματα για φαγητό, ύπνο αλλά και διασκέδαση. Μαζί με τους Ρώσους, οι τουρίστες από τις έξι παραπάνω χώρες φέρνουν στην Ελλάδα κάτι παραπάνω από το 52% των τουριστικών εισπράξεων, καλύπτουν σχεδόν το 50% των διανυκτερεύσεων και αντιπροσωπεύουν το 41,5% των αφίξεων.



Ζαγορά Πήλιο