Αγώνας δρόμου για γνωστοποίηση των κενών σε εκπαιδευτικούς στη Μαγνησία

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2019-08-30 06:12:13

Σε αγώνα δρόμου έχουν επιδοθεί οι διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας προκειμένου να είναι έτοιμες να προλάβουν την προθεσμία που έχει θέσει το υπουργείο Παιδείας για τη γνωστοποίηση των κενών και των πλεονασμάτων σε εκπαιδευτικό προσωπικό.
Τη Δευτέρα μέχρι τις 2 το μεσημέρι θα πρέπει οι διευθύνσεις να συγκεντρώσουν όλα τα στοιχεία από τις σχολικές μονάδες, αναφορικά με τα κενά που παρουσιάζονται, ώστε στη συνέχεια να τα αποστείλουν με τη σειρά τους στο υπουργείο για να τα καλύψει, διαθέτοντας τις ανάλογες πιστώσεις.
Σύμφωνα με πληροφορίες αυτή τη στιγμή υπάρχουν λιγότερα από 10 κενά στη γενική αγωγή και περισσότερα από 15 στην ειδική και θα πρέπει να καλυφθούν όσο το δυνατόν γρηγορότερα.
Όπως ανέφεραν εκπαιδευτικές πηγές οι διευθυντές των σχολείων εργάζονται πυρετωδώς για να ετοιμάσουν τις καταστάσεις, που θα κοινοποιήσουν στις διευθύνσεις με τα κενά και τα πλεονάσματα.

Συμπλήρωναν πως για πρώτη φορά στα εκπαιδευτικά χρονικά, το υπουργείο Παιδείας δείχνει από τόσο νωρίς ενδιαφέρον, ώστε να είναι όλα έτοιμα για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Παράλληλα και τα βιβλία έχουν παραδοθεί στα σχολεία, ενώ έχει προχωρήσει και η διαδικασία για τη μεταφορά των μαθητών με τα λεωφορεία.
Επιπλέον θα συνεδριάσουν και οι σύλλογοι διδασκόντων του κάθε εκπαιδευτηρίου για να υπολογίσουν τον αριθμό των τμημάτων που θα καταρτιστούν, ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών που έχουν εγγραφεί.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΕΡΓΙΟΥ



Ζαγορά Πήλιο