Παν. Κουτσάφτης: Στόχος της νέας τετραετίας η εξωστρέφεια του Δήμου

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2019-08-31 07:21:30

Έργα ανάπτυξης, εξωστρέφεια και επιχειρηματικότητα είναι οι τρεις δρόμοι που θα ακολουθήσει ο Δήμος Ζαγοράς Μουρεσίου την τετραετία που ξεκινά, όπως τόνισε ο Δήμαρχος κ. Παναγιώτης Κουτσάφτης στο «Ράδιο ΕΝΑ 102,5» και στον Γιώργο Καρεκλίδη. Παρά τα μεγάλα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Δήμος με τις πλημμύρες του 2018, που ουσιαστικά αποπροσανατόλισε όλο το σχεδιαζόμενο πρόγραμμά του, κατάφερε σύμφωνα με τον κ. Κουτσάφτη να σταθεί στο ύψος του και πλέον τα σχέδια των επόμενων ετών είναι να κατακτηθεί το μέλλον. Ως μία καινούργια αρχή κι έναν ιστορικό κύκλο που ξεκινά, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου κ. Παπαγιώτης Κουτσάφτης τη νέα τετραετία της δημοτικής αρχής και έθεσε τους στόχους του, που είναι τα έργα ανάπτυξης και υποδομής, η εξωστρέφεια αλλά και η επιχειρηματικότητα στο Δήμο. Ο κ. Κουτσάφτης, κάνοντας ένα απολογισμό των προηγούμενων ετών σημείωσε πως οι καταστροφικές πλημμύρες του Φεβρουαρίου του 2018 «τίναξαν» στον αέρα το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου και στόχος είναι να μην εμποδιστεί η τουριστική κίνηση, αλλά ούτε και η αγροτική δραστηριότητα.

Τα έργα της επόμενης ημέρας

Ο Δήμαρχος έθεσε ως προτεραιότητά του, την ανάπτυξη των έργων και σημείωσε πως αυτή τη στιγμή, βρίσκονται εν ενεργεία όλες οι εργολαβίες, που αφορούν το οδικό δίκτυο του Δήμου και ήδη έχουν αρχίσει και εγκαθίστανται οι εργολάβοι με άψογες, σύγχρονες μελέτες.
Παράλληλα, έχουν δημοπρατηθεί η επισκευή των ζημιών στο λιμάνι του Αη Γιάννη και η επισκευή του αλιευτικού καταφυγίου Χορευτού, ενώ έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Φιλόδημος» ο βιολογικός καθαρισμός και στο ΕΣΠΑ η αποχέτευση στις δημοτικές ενότητες Ζαγοράς και Μουρεσίου. Ακόμη, ο Δήμος διεκδικεί ένα μεγάλο πρόγραμμα αντιπλημμυρικής προστασίας.

Στόχος η εξωστρέφεια του Δήμου

Ως στόχο της τετραετίας θέτει ο κ. Κουτσάφτης την εξωστρέφεια του Δήμου, τονίζοντας πως θα πρέπει να ενεργοποιηθεί εκ νέου το πρόγραμμα αδελφοποιήσεων με διάφορες πόλεις στην Κύπρο, τη Γαλλία, την Αλβανία και σε άλλες χώρες, προκειμένου να γίνουν κοινά προγράμματα.
Ακίνητη περιουσία κι επιχειρηματικότητα
Στο μεταξύ, στην ατζέντα της τετραετίας βρίσκεται και η αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας με τον Δήμαρχο Ζαγοράς Μουρεσίου να σημειώνει πως επιβάλλεται ένα νέο πλαίσιο συνεργασίας δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, κάτι που θα πρέπει να το εξετάσει σοβαρά η νέα κυβέρνηση. «Έχουμε μία ακίνητη περιουσία ως Δήμος αρκετά σημαντική και θα προκαλέσουμε το επενδυτικό ενδιαφέρον με κοινή δραστηριότητα του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Έχουμε μία εμπειρία από παλαιότερα, που ήταν θα λέγαμε τραυματική και λέμε στην κυβέρνηση ότι θα πρέπει να εκσυγχρονιστεί αυτό το πλαίσιο και να δραστηριοποιηθούμε προς αυτή την κατεύθυνση», είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Κουτσάφτης ανέφερε ως παράδειγμα το Ξενία Τσαγκαράδας όπου ο Δήμος είχε κάνει κάποιες κινήσεις για την αξιοποίησή του, όμως, όπως σημείωσε, οι απαιτήσεις ήταν εντελώς απογοητευτικές και ο επενδυτής έφυγε γιατί δεν μπορούσε να δουλέψει έτσι. Παρόλο που το εν λόγω ακίνητο δεν ανήκει στο Δήμο, αλλά στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, ο Δήμαρχος σημείωσε πως θα βοηθήσει και θα προκαλέσει πάλι να αξιοποιηθεί σοβαρά το εξαιρετικό αυτό ακίνητο.

The post Παν. Κουτσάφτης: Στόχος της νέας τετραετίας η εξωστρέφεια του Δήμου appeared first on Magnesia News.



Ζαγορά Πήλιο