Χτύπησε την πόρτα ο νέος χιονιάς-Χιονίζει πάλι στην Αλόννησο

Όλα τα νέα
ert.gr
2017-01-09 15:30:57
Χτύπησε την πόρτα ο νέος χιονιάς-Χιονίζει πάλι στην Αλόννησο

Ξεκίνησε να χιονίζει εδώ και μία ώρα σε Πήλιο αλλά και στις Σποράδες, ειδικά στην Αλόννησο που ήδη αντιμετωπίζει πλειάδα προβλημάτων καθώς είναι χωρίς νερό και ρεύμα από την περασμένη Παρασκευή και έχει κηρυχθεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Ο νέος χιονιάς που έδειξε ήδη τα δόντια του με θερμοκρασίες που κυμαίνονται από -12 στα Χάνια αυτή την ώρα μέχρι -2 η υψηλότερη, θα δοκιμάσει τις αντοχές όλων μέχρι και μεθαύριο Τετάρτη μεσημέρι, όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Δωροθέα Κολυνδρίνη.
Όλες οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας είναι σε ετοιμότητα με 40 μηχανήματα αλλά και τόνους αλάτι που είχε φροντίσει να προμηθευτεί εγκαίρως. Σήμερα το απόγευμα έγινε ρίψη αλατιού σε Κοκκοτούς, Κωφούς και Βρύναινα που είχε πολύ πάγο ενώ το πρωί στα ανατολικά χωριά του Πηλίου.
“Είναι ό,τι χειρότερο να χιονίζει τώρα και ειδικά στην Αλόννησο που ήδη το χιόνι ξεπερνά τα δύο μέτρα ακόμη και μέσα στο Πατητήρι” παρατήρησε η κα Κολυνδρίνη. Σημειώνεται ότι σήμερα στο νησί έφθασε κλιμάκιο της ΔΕΗ με τέσσερα άτομα αλλά ο δήμαρχος κ. Βαφίνης τονίζει ότι απαιτείται ενίσχυση και των δυνάμεων της Πυροσβεστικής για να γίνει η κοπή εκατοντάδων δένδρων που έχουν πέσει στο έδαφος κυκλωμένα με καλώδια του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν ισχυροί με ένταση που θα φθάσει και τα οκτώ μποφόρ.

Διακοπές κυκλοφορίας

Σύμφωνα με το δελτίο καιρικών φαινομένων της Ελληνικής Αστυνομίας για τη Μαγνησία, διακοπή κυκλοφορίας λόγω χιονόπτωσης έχουμε στην Επ. Ο. Χανίων – Κισσού Μαγνησίας, στη διασταύρωση Χ/Κ «Αγριόλευκες», μέχρι τη διασταύρωση με την Επ. Ο. Βόλου – Ζαγοράς (Κάτω Κλάδος – Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών αυτ/των, με ωφέλιμο βάρος άνω των 3,5 τόνων) και στην Αλόννησό καθώς όπως αναφέρεται το νησί έχει κηρυχτεί σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης κι έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων στην Σκόπελο διεξάγεται με την χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε όλο το οδικό δίκτυο του νησιού.



Ζαγορά Πήλιο