Με διαφορά πρώτη πανελλαδικά η Ζαγορά χθες σε ύψος βροχής

Όλα τα νέα
myvolos.net
2019-10-08 16:22:35
Βροχές στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και καταιγίδες κυρίως στο Ιόνιο και τις Κυκλάδες σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια της Δευτέρας 07/10/2019. Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr τα μεγαλύτερα ύψη βροχής έως τις 23:00 της Δευτέρας, κατεγράφησαν στις περιοχές: Ζαγορά 64.6 mm, Αγρίνιο 48.8 mm, Κρυονέρι Κορινθίας 39.8 mm, Κυριάκι Βοιωτίας 38 mm και Καρδίτσα 35.4 mm.

Υψος βροχής

Η ποσότητα του νερού που φθάνει στο έδαφος ως βροχή, την ονομάζουμε ύψος βροχής. Υποθέτουμε ότι μετράμε το ύψος της βροχής σε μια οριζόντια επιφάνεια και χωρίς να υπάρχει απώλεια από απορρόφηση ή εξάτμιση. Την μετράμε σε χιλιοστά (mm) ή σε ίντσες (in). Για να καταλάβουμε τι είναι ένα χιλιοστό βροχής μπορούμε να πούμε ότι αν σε μια επιφάνεια ενός τετραγωνικού μέτρου πέσει βροχή ενός (1) χιλιοστού τότε θα μαζευτεί νερό ίσο με ένα (1) λίτρο. Αν δε η επιφάνεια είναι 1000 τετραγωνικά μέτρα (ένα στρέμμα), τότε θα μαζευτεί νερό ίσο με 1000 λίτρα (βάρος δηλαδή ενός τόνου!!).

Στην χθεσινή βροχόπτωση της Ζαγοράς, αντιστοιχούν σχεδόν 65 λίτρα νερού σε μια επιφάνεια ενός τετραγωνικού μέτρου, χωρίς να υπάρχει απώλεια από απορρόφηση ή εξάτμιση.



Ζαγορά Πήλιο