Πολύς κόσμος στη γιορτή μανιταριού και βοτάνων στη Μακρυρράχη

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2019-10-14 07:18:13

Επιτυχία σημείωσε για άλλη μια χρονιά η 3η γιορτή μανιταριού και βοτάνων στη Μακρυρράχη Πηλίου, το διήμερο 12 και 13 Οκτωβρίου, παρουσία πλήθους κόσμου.
Στην πλατεία του χωριού ο Σύλλογος των Απανταχού Μακρυρραχιωτών «Γ. Κανισκέρης» σε συνεργασία με τον τοπικό πολιτιστικό σύλλογο Μακρυρράχης, έδωσε για μια ακόμη χρονιά την ευκαιρία σε όλους να γνωρίσουν, να γευθούν και να αναζητήσουν όλοι μαζί τον πλούτο του βουνού των Κενταύρων.

Το Σάββατο 12 Οκτωβρίου στις 7.00 το απόγευμα οι παριστάμενοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τον Φώτη Παρασκευαϊδη να εξηγεί τον τρόπο της αποξήρανσης και της συντήρησης των μανιταριών, αλλά και τον Εμμανουήλ Μάνο να δίνει πληροφορίες για τα βότανα. Η βραδιά έκλεισε με μουσικό πρόγραμμα.

Την Κυριακή 13 Οκτωβρίου στις 10.00 π.μ. το πρόγραμμα περιελάμβανε εξόρμηση στο δάσος, με στόχο την αναζήτηση γνωστών και άγνωστων ειδών μανιταριών, τα οποία ταυτοποιήθηκαν με τη βοήθεια του Γιώργου Μαντίκα. Κατά την επιστροφή, τους περίμεναν γευστικά μανιταρομαγειρέματα, αλλά και το μεγαλύτερο σπετζοφάι από τον Φώτη Παρασκευαϊδη.

Όπως είναι γνωστό, η Μακρυρράχη, το χωριό των λουλουδιών βρίσκεται ανάμεσα στις καταπράσινες πλαγιές του Πηλίου, όπου ξεπροβάλλει ανάμεσα στην πλούσια βλάστησή του και ο μύθος αναφέρει σαν τη θερινή κατοικία των θεών του Ολύμπου και τη μαγική χώρα των Κενταύρων. Η οργιώδης βλάστηση, τα τρεχούμενα νερά και οι απέραντες παραλίες συνθέτουν ένα μοναδικό σε ποικιλία τοπίο και μια πανδαισία χρωμάτων ανείπωτης γοητείας.

The post Πολύς κόσμος στη γιορτή μανιταριού και βοτάνων στη Μακρυρράχη appeared first on Magnesia News.



Ζαγορά Πήλιο