Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση στο Ανατολικό Πήλιο (βίντεο + φωτογραφίες)

Όλα τα νέα
magnesianews.gr
2019-11-01 15:55:46

Άρχισαν τα προβλήματα, με τις πρώτες βροχές, που πέφτουν ακατάπαυστα από την Πέμπτη στο πολύπαθο Ανατολικό Πήλιο και στο Δήμο Ζαγοράς. Από χθες το μεσημέρι σημειώθηκαν μικρής κλίμακας κατολισθήσεις στο κεντρικό οδικό δίκτυο και περιφερειακά, στο Πουρί έσπασε αγωγός ύδρευσης, ενώ λίγοι κάτοικοι παραμένουν αποκλεισμένοι στην παραλία Παρίσαινα όπως ανέφεραν με ανάρτηση τους σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Ο αντιδήμαρχος Ζαγοράς Μουρεσίου Απόστολος Κοντογιώργος, δήλωσε ότι χθες το πρωί αποκλείστηκε από φουσκωμένο ρέμα μία συνοικία και έσπευσαν τα μηχανήματα του Δήμου Ζαγοράς για να αποκαταστήσουν το δρόμο, ενώ αποκαταστάσεις δρόμων έχουν γίνει και σε άλλες περιπτώσεις.
Αργά το απόγευμα βρισκόταν στους δρόμους τρία μηχανήματα αλλά όταν νύχτωσε, σταμάτησαν τις παρεμβάσεις. Οι κάτοικοι ζουν με την ελπίδα, τη νύχτα να μη γίνουν μεγαλύτερες ζημιές.

Από την έντονη βροχόπτωση πλημμύρισαν ρέματα, στο Χορευτό και τον Αη Γιάννη και με κάποιες παρεμβάσεις μπορούν να περάσουν με προσοχή τα αυτοκίνητα. Ωστόσο, αν τα ρέματα δεν σταματήσουν να κατεβάζουν νερό, δεν μπορεί να γίνει μεγαλύτερη παρέμβαση.

Λίγοι κάτοικοι που παρέμειναν στην Παρίσαινα Χορευτού είναι αποκλεισμένοι. Τα ρέματα «φούσκωσαν», δέντρα έπεσαν και τα αδέσποτα προσπαθούν να μην παρασυρθούν από τα νερά που καταλήγουν στη θάλασσα, τονίζουν με αναρτήσεις τους.

Έξι μηχανήματα της Π.Ε. Μαγνησίας
Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας και Σποράδων Δωροθέα Κολυνδρίνη δήλωσε ότι για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που σημειώθηκαν στο Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου και άλλων σημείων του δικτύου στο Πήλιο, εστάλησαν έξι μηχανήματα.
Απ’ αυτά τα τρία επικεντρώθηκαν στο πάνω μέρος του Πουρίου, όπου έσπασε ο αγωγός ύδρευσης, το νερό έτρεχε στο δρόμο και δημιουργήθηκαν προβλήματα, εργάστηκαν τρία μηχανήματα και πλέον ο δρόμος είναι βατός.
Ακόμη τρία μηχανήματα της Περιφερειακής Ενότητας εστάλησαν στα Χάνια και στο Ανήλιο, όπου είχαν υπερχειλίσει ρέματα και έκαναν παρεμβάσεις, ενώ έγινε καθαρισμός φρεατίων και τάφρων, για να έχει δίοδο το νερό της βροχής και να μη σημειώνονται πλημμυρικά φαινόμενα.

Τα ρεματα – 4 έχει η Παρίσαινα- έχουν φουσκώσει και εξ αιτίας της λάσπης που κατεβάζουν , η θάλασσα έγινε καφέ !

Gepostet von Katerina Tsouka am Freitag, 1. November 2019

Η παραλία Παρίσαινας, όταν αναφέρει κάτοικος άλλαξε όψη, καθώς το ρέμα κατέβασε μεγάλη ποσότητα νερού.

The post Προβλήματα από την έντονη βροχόπτωση στο Ανατολικό Πήλιο (βίντεο + φωτογραφίες) appeared first on Magnesia News.



Ζαγορά Πήλιο