Πάνω από 30 οι επιχειρήσεις κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας στη Μαγνησία

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2019-11-09 07:52:30

Το Κέντρο Στήριξης Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας Μαγνησίας διοργάνωσε χθες το μεσημέρι στον χώρο του (Μαυροκορδάτου 169), εκπαιδευτικό workshop με θέμα «Θεσμικό και νομικό πλαίσιο της Κ.Αλ.Ο.».
Το workshop περιλάμβανε παρουσίαση, διδασκαλία, μελέτη περίπτωσης και εκπαιδευτική αποτίμηση και αποτέλεσε μέρος της μεθοδολογίας του Κέντρου Στήριξης Κ.Αλ.Ο. Μαγνησίας αναφορικά με τα βήματα στήριξης της δημιουργίας κοινωνικά αλληλέγγυων επιχειρήσεων.
Η οικονομολόγος και στέλεχος του Κέντρου Στήριξης Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας Μαγνησίας κ. Σταυρούλα Αλεξίου τόνισε ότι «το εκπαιδευτικό workshop αποτελεί ένα από τα βήματα της μεθοδολογίας που έχουμε αναπτύξει για την υλοποίηση των δράσεών μας, που αφορούν από τη μία την ενημέρωση του κοινού σχετικά με την κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία και από την άλλη την υποστήριξη ατόμων και ομάδων στο να δημιουργήσουν τέτοιες επιχειρήσεις, όπως και να υποστηρίξουμε τη λειτουργία υφιστάμενων επιχειρήσεων».

Η ίδια επισήμανε ότι είναι αρκετές οι επιχειρήσεις κοινωνικής αλληλέγγυας οικονομίας στη Μαγνησία, οι οποίες ξεπερνούν τις 30.
«Γενικά η κοινωνική αλληλέγγυα οικονομία αποτελεί τον τρίτο πυλώνα της οικονομίας και έχει χαρακτηριστικά από τον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα. Πρόκειται για επιχειρήσεις, οι οποίες πρέπει να προσφέρουν κάτι πίσω στην κοινωνία στην οποία λειτουργούν. Αυτός είναι ο λεγόμενος κοινωνικός αντίκτυπος, το κοινωνικό αποτύπωμα» πρόσθεσε η κ. Σταυρούλα Αλεξίου για να συνεχίσει: «Πρόκειται για συνεργασία ατόμων που είναι ισότιμα μεταξύ τους, η λειτουργία των επιχειρήσεων αυτών βασίζεται σε δημοκρατικές αρχές και ουσιαστικά στηρίζει άτομα που ίσως να προέρχονται από ευάλωτες και ειδικές ομάδες, αλλά και άτομα που δεν έχουν εύκολα πρόσβαση στην αγορά εργασίας».
Τέλος η ίδια σημείωσε πως υπάρχει αρκετό ενδιαφέρον από τους Βολιώτες, τονίζοντας ότι «στους 6 μήνες λειτουργίας του Κέντρου Στήριξης ΚΑλΟ Μαγνησίας έχουμε μιλήσει με πάρα πολύ κόσμο και έχουμε αρχίσει να υποστηρίζουμε ομάδες για τη δημιουργία τέτοιου τύπου επιχειρήσεων».



Ζαγορά Πήλιο