Μαρία Σαμαρά: Μη λειτουργικές οι πιο πολλές παιδικές χαρές στο Ανατολικό Πήλιο

Όλα τα νέα
e-thessalia.gr
2019-11-16 09:50:31

«Στα περισσότερα χωριά του Δήμου Ζαγοράς-Μουρεσίου δεν υπάρχουν οργανωμένες παιδικές χαρές και τα παιδιά δεν έχουν χώρους για να ψυχαγωγηθούν και να περάσουν λίγες ώρες ξένοιαστα», καταγγέλλει η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στον Δήμο Ζαγοράς – Μουρεσίου κ. Μαρία Σαμαρά. Σύμφωνα με την ίδια:
Το πρόβλημα δεν είναι τωρινό, έχει παρουσιαστεί εδώ και αρκετά χρόνια και θα ανέμενε κανείς, ότι η παρούσα δημοτική αρχή στα πέντε χρόνια που πέρασαν θα το αντιμετώπιζε. Ωστόσο, όχι μόνο δεν επενέβη για να προσφέρει γρήγορες λύσεις, αλλά δείχνει να έχει εγκαταλείψει το όλο θέμα.

Η ψυχαγωγία των παιδιών, η εύρεση τρόπων για να περνούν όμορφα και δημιουργικά, η συνύπαρξη του γονιού με το παιδί τους για λίγη ώρα, έστω και στο χώρο της παιδικής χαράς, είναι σημαντικοί παράγοντες για την τόνωση των ευχάριστων συναισθημάτων για όλα τα μέλη της οικογένειας και τη δημιουργική απασχόληση των παιδιών.
Όταν όμως δεν υφίστανται αυτοί οι χώροι, περιορίζονται οι ευκαιρίες της ψυχαγωγίας και της ασφαλούς συναναστροφής των παιδιών μεταξύ τους.
Και είναι συνακόλουθο τα παιδιά να παραμένουν στο σπίτι και να ασχολούνται συνεχώς με τα ψηφιακά μέσα ψυχαγωγίας με ροπές και για εθισμό σε αρκετές περιπτώσεις.

Για παράδειγμα στο Ανήλιο η παιδική χαρά ξηλώθηκε εδώ και αρκετό καιρό, έμεινε μόνο η περίφραξη και το χωριό δεν μπορεί να προσφέρει στα παιδιά κάποια οργανωμένη δομή ψυχαγωγίας. Το ίδιο ισχύει και σε άλλα χωριά, όπως στην Τσαγκαράδα, τη Ζαγορά, το Πουρί και τη Μακρυρράχη, στον Κισσό, στον Άγιο Δημήτριο, Το πρόβλημα ήταν ακόμη πιο εμφανές καλοκαίρι που η προσέλευση των παιδιών από ετεροδημότες και ξένους επισκέπτες ήταν ακόμη μεγαλύτερη, και θα έπρεπε να υπήρχαν ήδη οργανωμένες και ασφαλείς παιδικές χαρές για να προσφέρουν ευχάριστες στιγμές.

Η δημοτική παράταξη «Κίνηση Ενότητας» επισημαίνει πως είναι άμεση ανάγκη πρώτον να αντικατασταθούν όσο το δυνατόν συντομότερο τα φθαρμένα όργανα που μπορεί να αποβούν και επικίνδυνα για την σωματική υγεία των παιδιών. Δεύτερον να τοποθετηθούν νέα πιστοποιημένα όργανα στις παιδικές χαρές. Τρίτον να βελτιωθεί η πρόσβαση προς αυτές και η περίφραξη τους και τέλος να γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την πιστοποίηση για την ασφαλή λειτουργία τους.
Η παροχή τέτοιων υπηρεσιών είναι άμεσης προτεραιότητας για τους νέους γονείς που αναζητούν κίνητρα για να παραμείνουν στον τόπο μας.
Και οι οργανωμένες, λειτουργικές και ασφαλείς παιδικές χαρές αποτελούν στοιχείο σεβασμού στον πολιτισμό και στις ανάγκες των παιδιών μας.

(φωτό αρχείου)



Ζαγορά Πήλιο